Choco peach mango protein fluff MET WHEY

Choco peach mango protein fluff MET WHEY | Freud and Fries

De gemiddelde vriendin (is there such a thing?) zal mij waarschijnlijk omschrijven als een vrij georganiseerd persoon. Iemand die haar zaken goed op een rijtje heeft en lijstjes maakt en braaf haar agenda bijhoudt. Iemand die altijd stipt op tijd is, meestal zelfs een beetje te vroeg, en die zich altijd en eeuwig voorbereid. Op alles. Misschien zelfs een tikkeltje neurotisch.

Die gemiddelde vriendin kent mij dan niet zo goed, want hoewel ik zeker de intentie heb om alles van dit te doen, doe ik bij lange na niet alles van dit. Oh ja, ik heb zeker honderden lijstjes – in mijn agenda, op een los blaadje hier en daar, in een schriftje dat ik ooit kocht om wat georganiseerder te zijn, in een vergeten document op mijn laptop. In tienvoud omdat ik eigenlijk steeds opnieuw zo’n documenten begin. In verschillende lettertypes en formats omdat alles er natuurlijk wel mooi en georganiseerd uit moet zien. Ik maak de lijstjes, ik heb de lijstjes, maar ze gaan duidelijk hun doel voorbij.

Om mijn leven niet tot een totale chaos te maken probeer ik voor mezelf wat dingen op een rijtje te zetten. Er zijn werkdagen en werkdagen (maar dan van verschillende banen). Er zijn dagen dat ik bezig ben met mijn blog, met de recepten, de uitwerking ervan en dagen dat ik vooral niet bezig ben met mijn blog (of alleen maar stiekem). Om mezelf genoeg ruimte te geven heb ik drie dagen per week benoemd tot postdagen: maandag, woensdag, vrijdag. Maandag is een update van de week (op het moment de “Monique Op Maandag“), op woensdag verschijnt er vaak een nieuw recept, en op vrijdag is het of nog een recept (als ik weer te veel los ben gegaan in de keuken), of een artikel.

Andere dagen ben ik vrijaf. Om na te denken over leuke recepten of posts of om recepten uit te proberen. Of gewoon lekker niets.

Maar vaak krijg ik dan “last van” impulsen. Heb ik opeens (wat ik zie als) een geweldig idee en kan ik gewoon niet wachten om het online te plaatsen. Zoals met deze choco peach mango protein fluff waarbij ik whey gebruikte in plaats van Micellar Casein. Kan dus ook. Maar wel met wat kanttekeningen. Je hebt bijvoorbeeld xanthan gum nodig om hier een goede fluff van te maken. En zo min mogelijk melk/water.

Let dus goed op als je deze protein fluff maakt!

Choco peach mango protein fluff MET WHEY | Freud and Fries

Choco peach mango protein fluff MET WHEY
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1*
Wat heb je nodig
 • 2 bakjes ijsklontjes
 • 100 gram diepvries aardbeien
 • 28 gram whey, smaak Peach Mango (ik gebruikte de Whey Perfection van BodyenFitshop)
 • 10 gram cacao poeder (bijvoorbeeld deze cacao poeder)
 • 5 gram Cafe Latte Flavouring
 • 5 gram xanthan gum (bijvoorbeeld bij My Protein, en met de code FREUD krijg je 10% korting!)
 • 80 ml karnemelk
 • Optionele toppings: noten, bevroren of vers fruit, cacao nibs, extra cacao poeder, etc. etc. etc.
 • 100 ml water (of meer karnemelk)
Wat moet je doen
 1. Maal de aardbeien en ijsklontjes fijn tot bijna een poeder.
 2. Voeg vervolgens de whey, Flavouring, cacao poeder en xanthan gum toe.
 3. Voeg karnemelk en/of water toe. Doe de hoeveelheden altijd een beetje op gevoel. Misschien heb je meer of minder ijs of een ander merk whey, dat kan verschil maken. Je wilt hierbij een dikke massa, niet te waterig maar door de xanthan GUM wil het wel eens wat gaan klonteren. Te waterig: eventueel wat meer xanthan gum of whey toevoegen (maar liever ervoor zorgen dat het helemaal niet waterig wordt!), te klonterig/dik: wat extra water toevoegen en even goed met een spatel doorroeren.
 4. Af en toe even doorroeren met een spatel is sowieso een goed idee!
 5. Als de ergste ijsklonten weg zijn en het redelijk romig begint te worden: elektrische klopper erop en opkloppen tot een goed luchtige fluff!
 6. Doe in een schaal, glas of wat mij betreft een emmer en eventuele toppings toevoegen!
Serving size: 1 Calorieën: 224 Vetten: 5 Koolhydraten: 19 Vezels: 9 Eiwitten: 27
Extra
Cal: 224; v/k/e/vez: 5g, 19g, 27g, 9g.

Zonder toppings!

* Zoals iedereen weet die al eens protein fluff heeft gemaakt: dit is wellicht een single serving maar de meesten kunnen deze hele bak fluff niet op. Ik maak dit wel voor mezelf op deze wijze en eet het (soms onder “het genot” van buikpijn) wel op. Maar is dit je eerste (of tweede, derde, vierde) keer, deel het dan met iemand of maak een kleinere hoeveelheid! Een halve portie (of een kwart) kan al genoeg zijn. Alleen is het misschien wat lastiger om te maken! Niet zo lang doorfluffen kan ook al werken!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Choco peach mango protein fluff MET WHEY”

 1. Coco schreef:

  Hi, ik wil heel graag de fluff maken. Genoeg whey en smart protien in huis. Maar een vraag, 2 bakjes ijsklontjes zeg je, maar wat voor bakjes bedoel je? Hoeveel ijklonten heb ik nodig? Ik heb de ijsklont zakjes gevuld in de vriezer. Hoor graag van je.

  • Monique schreef:

   Hey Coco, wat leuk! Als je ook Smart Protein in huis hebt, zou ik sowieso beginnen het daarmee te maken en niet met whey (is lastiger). Smart Protein bevat ook een deel Micellar Casein en daarmee maak je vaak toch een betere fluff. Ik geloof dat er bij mij ongeveer 20 klontjes in 1 bakje gaan, dus dat zouden dan 40 klontjes zijn. Echter zou ik sowieso de portie halveren omdat het vaak wel veel is voor een eerste keer!

   Het beste kun je misschien kijken bij deze post: http://freudandfries.nl/hoe-maak-je-protein-fluff/. Hierin vind je heel veel tips hoe je protein fluff maakt en waar je op moet letten wanneer je het maakt (dus ook als je een andere hoeveelheid ijsblokjes gebruikt).

   Laat je me weten hoe het ging? Ik ben benieuwd! Succes in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: