Protein fluff ♡ Choco-mango protein fluff

Choco-mango protein fluff | Freud and Fries

❝Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar om die hele schaal leeg te eten?

Een vraag die me regelmatig wordt gevraagd. Want wie mijn protein fluff voor het eerst maakt, loopt al snel tegen het volgende dilemma op: “ik krijg het niet op.” Ja, het zijn maar een kleine 200 calorieën maar een goed gemaakte protein fluff is enorm luchtig, enorm vullend en bezorgt je enorme buikpijn (als je niet op tijd stopt met eten). Je eerste poging om protein fluff te maken waag je dan ook bij voorkeur wanneer er iemand bij je is, zodat je de maaltijd kunt delen. Of je maakt simpelweg de helft, dat kan ook.

Hoe doe ik het dan?

Ik heb al ruim een jaar ervaring met protein fluff eten. Kun je het je voorstellen? Ik eet al ruim een jaar protein fluff. Niet elke dag maar toch stiekem vrijwel elke dag. Mijn maag is dus behoorlijk getraind, als je het zo noemen wilt. Vandaar dat ik ook wel de “protein fluff queen” word genoemd (whatever that may mean) en ik best durf te claimen dat ik een protein fluff pro ben. Al ontdek ik ook elke keer weer iets nieuws (bijvoorbeeld dat je fluff ook met whey kunt maken, dat het heerlijk is op de protein fluff cake en hoe je het maakt zonder food processor). En ook elke keer weer een nieuwe smaak.

Choco-mango protein fluff met kokossnippers bijvoorbeeld.


Choco-mango protein fluff
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
 • 2 bakjes ijsklontjes
 • 100 gram diepvries mango (ongeveer half pakje van de Albert Heijn)
 • 25 gram Micellar Casein, chocoladesmaak (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop); ik gebruikte Hazelnoot Nutella van Body en Fitshop)
 • 10 gram cacaopoeder (ik gebruikte deze cacao poeder)
 • 2 gram Xanthan Gum (optioneel: maakt het iets fluffier) - met code FREUD 10% korting bij MP
 • 80 ml karnemelk (of melk)
 • 110 ml water (of nog meer melk)
Ter decoratie
 • 35 gram diepvries mango
 • 4 gram kokossnippers
Wat moet je doen
 1. Volg de instructies uit deze post. Cacaopoeder en (eventueel) xanthan gum kun je tegelijk met de Micellar Casein toevoegen.
 2. Laat het ijs met de caseïne en melk EXTRA LANG blenden zodat je een zo glad mogelijk geheel krijgt en zo min mogelijk stukjes ijs op het eind. Ongeveer 5-8 minuten (afhankelijk van hoe sterk je blender/keukenmachine is) zou genoeg moeten zijn!
 3. Decoreer na het overscheppen in een grote schaal.
Serving size: 1 Calorieën: 224 Vetten: 23 Koolhydraten: 2 Vezels: 8 Eiwitten: 25
Extra
Recept, zonder decoratie, met xanthan gum:
Cal: 224; v/k/e/vez: 2g, 23g, 25g, 8g.

! Voor velen is dit recept meer dan ze op kunnen. Halveer voor de zekerheid (zeker bij de eerste keer) het recept of deel het met anderen. Hoewel het me tegenwoordig meestal wel lukt om alles op te eten, kost het me vaak wel moeite (en buikpijn) en heb ik al een jaar mijn maag “getraind”.

De keukenmachine die ik gebruik is een Philips HR7777/00.

KAN JE GEEN GENOEG KRIJGEN VAN DE PROTEIN FLUFF RECEPTEN? VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM ALS EERSTE OP DE HOOGTE TE ZIJN VAN NIEUWE POSTS OF NEEM EEN KIJKJE OP INSTAGRAM VOOR NOG VEEL MEER VARIATIES!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

All fruit protein fluff

All-fruit protein fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: