Moederdag ♡ Ontbijt op bed

Moederdag | Freud and Fries

Op donderdag vermeldde ik het al: in plaats van het “verplichte” bloemetje en cadeautje op Moeder- en Vaderdag hebben we afgelopen jaar besloten een uitje te plannen rondom Moederdag (en Vaderdag dus). Meer quality time en minder “iets doen omdat het hoort.” (tenminste, dat is de bedoeling)

Dat scheelt onnodige of vooral praktische cadeaus kopen die mama of papa eigenlijk ook wel zelf hadden kunnen kopen maar nu worden gefixed door dochter en zoon. Dat scheelt mij ook die veertig kilometer fietsen op een zondagmorgen in mei en juni om vóór mijn ouders wakker zijn een ontbijt klaar te hebben. Want ik mag dan niet meer thuis wonen, ik wilde toch graag paps en mams verrassen met een ontbijt op bed. Maar nu gingen we al naar het Afrikamuseum, dus ik liet ik het ontbijt op bed (of in de keuken – je weet wel, kruimels) erbij zitten.

Maar mocht jij wel graag een ontbijt (op bed) voor je mama willen maken, dan heb ik wat leuke receptjes op een rijtje voor je klaarstaan.

Banana split pancakes

Wat is een zondags ontbijt nu zonder pannenkoeken? Een heerlijke stapel van bananensplit pancakes met als extraatje een enorme bol ijs. Het wordt immers mooi weer!

Appeltaart wafels

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor wafels. Appeltaart wafels, bijvoorbeeld. Heerlijk met een topping van vers of bevroren fruit en wat siroop (of een toef slagroom).

Appeltaartje in een mok

Of pak nog iets meer uit met… ook appeltaart, maar dan in een mok! Het is alsof je daadwerkelijk een appeltaartje geeft als ontbijt, maar daar is niets mis mee. Het is immers feest en hey… an apple a day

Protein Snickers Ontbijt

Houdt jouw mama wel van een beetje chocolade en pindakaas (zoals menigeen vrouw)? Dan kun je haar vast en zeker blij maken met dit schaaltje yoghurt met heerlijke toppings! Gemaakt in een handomdraai en je kunt er zelf voor kiezen wel of geen whey toe te voegen, uiteraard.

Simpele scones

Heb je al eens scones gemaakt? Helemaal niet zo veel werk en lekker met (zelfgemaakte) jam!

Eierwrap

Bij een wat luxe ontbijt denk ik standaard aan een eitje. Dat hoeft niet per se een gekookt eitje on the side te zijn maar dat kan ook deze easy peasy eierwrap zijn, gevuld met allerlei lekkers!

Zelfgemaakt knäckebröd

En wil je echt je moeder versteld doen staan? Maak dan je eigen knäckebröd en koop een hele lading vers beleg (of gewoon wat plakjes kaas, vlees en wat zoets)!

Vergeet natuurlijk ook zelf niet wat mee te pikken! FIJNE MOEDERDAG!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Moederdag ♡ Ontbijt op bed”

  1. Jantien74 schreef:

    Wat ziet dat er weer heerlijk uit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *