Een aantal weken voor Pasen beklom mama altijd de zoldertrap om, hetzelfde als een aantal weken voor Kerst, een oude doos tevoorschijn te halen. De woonkamer, keuken en berging veranderde voor enkele weken van de gebruikelijke woonkamer, keuken en berging in een woonkamer, keuken en berging met enkele feestelijke touches. Vazen met Paastakken gevuld met gekleurde plastic eitjes, her en der om subtiele plaatsen een pluchen Paaskuikentje, hier en daar een paashaas en over de kamertafel een vrolijk geel tafelkleed.
Nu ik al een tijdje op mezelf woon ga ik steeds meer beseffen dat het aan mezelf is om die leuke herinneringen op feestdagen te creëren. Ja, ik heb erover zitten denken mijn huis op feestdagen op te tooien, maar verder dan een kerstboom kom ik meestal niet.
Mama wilde vroeger binnenhuisarchitecte worden (of zo herinner ik me dan) – dus de vraag die ik mezelf kan stellen is: waar ligt dan mijn passie?
Koken. Bakken. En dus creëer ik dit jaar mijn eigen Paasherinnering. Een easy peasy Paas-eierwrap.
Klop de eieren los en voeg de karnemelk toe. Meng kort.
Breng een koekenpan op temperatuur.
Giet het eiermengsel in de pan. Laat goed stollen tot de bovenkant bijna helemaal "droog" is en draai vervolgens om. Bak de eierwrap aan beide kanten goudbruin.
Vul met de ingrediënten zoals je het zelf mooi vindt.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: