Gevulde eggroll

Gevulde eggroll | Freud and Fries

Bij sommige meal preps kan ik me best voorstellen dat het op een gegeven moment echt je neus uitkomt. Kip met broccoli en rijst bijvoorbeeld, maar ook bij andere minder standaard combinaties. Om de zoveel weken switch ik van gerecht en maak ik voor de daaropvolgende weken weer iets nieuws. Dat heeft er deels mee te maken omdat ik nog af en toe eens mijn macro’s bijstel (bijvoorbeeld meer vetten), maar ook omdat ik op een gegeven moment een beetje moe word van steeds hetzelfde.

Alleen sinds weken is mijn middagsnack hetzelfde. Sinds het moment dat ik deze middagsnack maakte, eet ik nooit anders. Oké, het is wel eens ijsbergsla in plaats van spinazie, maar verder vooral same same. Het is dan ook verschrikkelijk lekker, enorm makkelijk om te maken en net zo makkelijk om mee te nemen en te eten. Win, win, win, als je het mij vraagt.


Gevulde eggroll
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Eierwrap
  • 2 eieren
  • 30 ml (2 el) karnemelk (of andere melk)
Vulling
  • 20 gram cream cheese light (of meer); extra lekker: cream cheese met kruiden!
  • 2 plakjes kipfilet (of meer)
  • 50 gram verse spinaziebladeren
Wat moet je doen
  1. Klop de eieren los en voeg de karnemelk toe. Meng kort.
  2. Breng een koekenpan op temperatuur.
  3. Giet de helft van het eiermengsel in de pan. Laat goed stollen tot de bovenkant bijna helemaal "droog" is en draai vervolgens om. Bak het ei aan beide kanten goudbruin.
  4. Doe hetzelfde met de andere helft van het beslag.
  5. Besmeer de binnenkant van beide eieren met de cream cheese, beleg vervolgens met de kipfilet en dek af met de spinaziebladeren. Rol op.
  6. Je kunt de eggrolls bewaren in een stuk zilverfolie in de koelkast.
Serving size: 1 Calorieën: 249 Vetten: 16 Koolhydraten: 7 Eiwitten: 25
Extra
Cal: 249; v/k/e: 16g, 7g, 25g.

Gebaseerd op het recept voor de eierwrap

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: