Bij sommige meal preps kan ik me best voorstellen dat het op een gegeven moment echt je neus uitkomt. Kip met broccoli en rijst bijvoorbeeld, maar ook bij andere minder standaard combinaties. Om de zoveel weken switch ik van gerecht en maak ik voor de daaropvolgende weken weer iets nieuws. Dat heeft er deels mee te maken omdat ik nog af en toe eens mijn macro’s bijstel (bijvoorbeeld meer vetten), maar ook omdat ik op een gegeven moment een beetje moe word van steeds hetzelfde.
Alleen sinds weken is mijn middagsnack hetzelfde. Sinds het moment dat ik deze middagsnack maakte, eet ik nooit anders. Oké, het is wel eens ijsbergsla in plaats van spinazie, maar verder vooral same same. Het is dan ook verschrikkelijk lekker, enorm makkelijk om te maken en net zo makkelijk om mee te nemen en te eten. Win, win, win, als je het mij vraagt.
20 gram cream cheese light (of meer); extra lekker: cream cheese met kruiden!
2 plakjes kipfilet (of meer)
50 gram verse spinaziebladeren
Wat moet je doen
Klop de eieren los en voeg de karnemelk toe. Meng kort.
Breng een koekenpan op temperatuur.
Giet de helft van het eiermengsel in de pan. Laat goed stollen tot de bovenkant bijna helemaal "droog" is en draai vervolgens om. Bak het ei aan beide kanten goudbruin.
Doe hetzelfde met de andere helft van het beslag.
Besmeer de binnenkant van beide eieren met de cream cheese, beleg vervolgens met de kipfilet en dek af met de spinaziebladeren. Rol op.
Je kunt de eggrolls bewaren in een stuk zilverfolie in de koelkast.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: