Wanneer het winter is verlang ik naar de lente, wanneer het lente is verlang ik naar de zomer, wanneer het zomer is verl-
Nee, daar stopt het.
De enige reden dat ik naar de herfst en winter verlang zou gaan om verjaardagen, feestdagen en dat soort gezelligheid, maar de kou, regen en wind trekt me verder niet zo. Niks knus bij een open haard zitten (ik heb geen haard), met een dekentje op de bank een filmpje kijken (al heb ik wél een dekentje op de bank) of dat soort kneuterigheid. Doe mij maar de zon op mijn balkon (al is dat behoorlijk zeldzaam want ik heb een balkon op het noorden) en tot zo laat mogelijk licht.
Doe mij maar aardbeien. Want in de zomer heb je aardbeien.
In de zomer zijn mijn favoriete fruitsoorten rijp en op z’n lekkerst. Dan eet ik zoete aardbeien en druiven en ander lekkers vers uit mama’s moestuin.
Deze dump cake maak je echter gewoon met bevroren aardbeien en kun je all year round maken. Supersimpel omdat je het gewoon hatseflats bij elkaar in een kom gooit en voilà, there’s cake.
Het nadeel is dat je hier dus niet echt een fatsoenlijke, strakke foto van kunt maken. Het is niet een mooi ogende taart zoals je dat wel eens anders ziet (bijvoorbeeld deze hier). Maar daar weegt het gemak van het maken flink tegenop. De angel food cake kun je maken aan de hand van dit recept, of naar eigen recept.
Laat de gelatineblaadjes weken in een laagje water.
Snijd ondertussen de angel food cake (kijk voor recept in de ingrediëntenlijst) in grove stukken.
Meng de gelatine met het hete water, voeg de aardbeien, de siroop en eventueel de BCAA-poeder direct toe (eventueel kun je nog wat extra zoetstoffen zoals flavordrops toevoegen om de cake nog zoeter te maken, of juist wat minder WF siroop om het minder sterk te maken) en meng.
Verdeel de helft van de angel food cake over de bodem van een schaal.
Giet hierover de helft van de gelatine en verdeel de helft van de aardbeien.
Bedek met de andere helft van de cake en giet hierover de rest van de gelatine en aardbeien. Zorg er in ieder geval voor dat de hele cake bedekt is met siroop en gelatine.
Ik vind het ook wel een tof idee (niet omdat ik het hier heb gebruikt maar überhaupt), helaas kun je niet bakken met gelatine dus moet het dan weer wel naderhand (alhoewel… is dat zo? Kan dat echt niet…?).
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Combinatie van gelatine en cake… Origineel idee
Ik vind het ook wel een tof idee (niet omdat ik het hier heb gebruikt maar überhaupt), helaas kun je niet bakken met gelatine dus moet het dan weer wel naderhand (alhoewel… is dat zo? Kan dat echt niet…?).