“Wat gaaf! Hoe heb je dat gedaan?”
“Hoe krijg je dát voor elkaar?”
“Wow. Is dat nou een hele peer?”
“Doe mij maar een plakje.”
Veel verbaasde reacties en grote ogen bij deze perencake. De plakken waren ook in no-time verdwenen (bijna nog sneller dan de Oreo kwarktaart die ik ook voor mijn verjaardag maakte), misschien had ik meer moeten bakken. Ik zeg overigens bewust niet mijn perencake want de basis voor dit recept heb ik van Marike die altijd weer vol bakinspiratie zit en mij op haar beurt weet te inspireren. Echter heb ik het recept ietsje aangepast en natuurlijk nog wat eiwitrijker gemaakt.
Wie ga jij versteld laten staan met deze perencake met hele stoofpeertjes?
Klop de eieren op tot een licht romig geheel in ongeveer 5 minuten.
Blend de banaan, dadels en kokosolie samen tot een papje.
Mix de droge ingrediënten (havermoutmeel, whey, specerijen en zout) samen in een grote kom. Voeg in stappen toe aan het papje van banaan, dadel en kokosolie en meng steeds goed.
Voeg hieraan ook het eiermengsel toe en schep steeds goed door elkaar heen.
Schil alvast de stoofpeertjes. Laat het steeltje eraan en hol aan de onderkant uit om de pitten te verwijderen.
Voeg nu de baking soda toe en het scheutje citroensap. (Het is mogelijk de baking soda tegelijk met de droge ingrediënten toe te voegen maar bewaar het citroensap tot het eind. Zodra citroensap en baking soda met elkaar in aanraking komen gaat het proces van rijzen in werking).
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Ik bekleedde alleen de onderkant met een lapje naar de zijkant om de cake later makkelijk eruit te kunnen halen.
Schep een eerste laag op de bodem. Plaats hierop de stoofpeertjes. Vul dan met de rest van het beslag (let erop dat de peertjes niet omvallen).
Verdeel de moerbeien over het beslag en plaats de cakevorm in de oven. Bak 40 minuten op 180ºC.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: