Perencake met hele peer
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 10
 
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Klop de eieren op tot een licht romig geheel in ongeveer 5 minuten.
  2. Blend de banaan, dadels en kokosolie samen tot een papje.
  3. Mix de droge ingrediënten (havermoutmeel, whey, specerijen en zout) samen in een grote kom. Voeg in stappen toe aan het papje van banaan, dadel en kokosolie en meng steeds goed.
  4. Voeg hieraan ook het eiermengsel toe en schep steeds goed door elkaar heen.
  5. Schil alvast de stoofpeertjes. Laat het steeltje eraan en hol aan de onderkant uit om de pitten te verwijderen.
  6. Voeg nu de baking soda toe en het scheutje citroensap. (Het is mogelijk de baking soda tegelijk met de droge ingrediënten toe te voegen maar bewaar het citroensap tot het eind. Zodra citroensap en baking soda met elkaar in aanraking komen gaat het proces van rijzen in werking).
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Ik bekleedde alleen de onderkant met een lapje naar de zijkant om de cake later makkelijk eruit te kunnen halen.
  8. Schep een eerste laag op de bodem. Plaats hierop de stoofpeertjes. Vul dan met de rest van het beslag (let erop dat de peertjes niet omvallen).
  9. Verdeel de moerbeien over het beslag en plaats de cakevorm in de oven. Bak 40 minuten op 180ºC.
Extra
Cal: 1.729; v/k/e/vez: 54g, 213g, 105g, 37g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 173 Vetten: 5 Koolhydraten: 21 Vezels: 4 Eiwitten: 11
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/perencake-met-hele-peer/