Pizza ♡ Tortizza met kip, mosterd en geitenkaas

Tortizza met kip, mosterd en geitenkaas | Freud and Fries

Enkele weken terug stond ik met mijn soon-to-be collegaatjes in Veldhoven bij op de SAP-cup. Dat is op zichzelf al een supergaaf gegeven – zowel het feit dat het soon-to-be collegaatjes waren als het aanwezig zijn bij de cup – maar extra leuk doordat ik als ware fangirl op Instagram-quest kon.

❝Hey, die ken ik! Die volg ik op Instagram,

was een veelgehoorde uitspraak. Niet alleen door mij, maar gelukkig ook door mijn collega’s. Ik heb me goed vermaakt bij het powerliften maar waarbij ik echt mijn ogen uitkeek was bij Bikini Fitness. Niet om de gespraytande dames op het podium te zien staan, sommige zo trillend dat we ons afvroegen of ze het tot het eind zouden volhouden, maar vooral om die paar personen die ik kende.

Toen ik uiteindelijk, we stonden net op om terug naar huis te gaan, Janne zag lopen, vergat ik plotsklaps mijn reisgenoten en stormde ik (als het ware) op haar af. Nee nee, niet voor een handtekening, Janne had ik al wel vaker gesproken – alleen nog niet in real life. Yay, mijn dag was helemaal goed (extra goed, moet ik zeggen, mijn dag was al helemaal goed). Vervolgens moest ik met een bijna lege telefoonaccu op zoek naar de jongens maar het was het natuurlijk allemaal waard.

Anyway, toen ik gisteren deze tortizza op Instagram zette en Janne naar het recept vroeg, kon ik niet anders dan hem vandaag online zetten. Ook al moest ik daarvoor om zes uur opstaan (en om mijn kast nog snel even te schilderen, ook dat) omdat ik vandaag een dagje doorbreng in Leiden. It’s all for the good causey’know.

En voor pizza. Het is ook voor pizza.

Tortizza met kip, mosterd en geitenkaas
5.0 from 1 reviews
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
 • 1 tortilla wrap (meergranen) of pizzabodem
 • 8 gram Zaanse mosterd, grof gemalen (5 gram voor wrap, 3 gram voor kipfilet)
 • 50 gram tomatensaus (passata di pomodoro)
 • 60 gram mozzarella light (bijv. Galbani)
 • 42 gram gerookte kipfilet
 • 12 gram geitenkaas
 • 9 gram honing
 • Basilicum
Wat moet je doen
 1. Besmeer de wrap met een dunne laag mosterd (5 gram).
 2. Verdeel vervolgens de tomatensaus over de tortizza, houd de randen vrij.
 3. Snijd de mozzarella en kipfilet in dunne plakken. Besmeer de kipfilet met de overige mosterd en verdeel mozzarella en kipfilet over de tortizza.
 4. Verkruimel de geitenkaas over de pizza en voeg de honing toe. Maak af door wat basilicum over het geheel te strooien.
 5. Bak in de oven op 180ºC voor zo'n 8-12 minuten tot de randen van de tortizza verkleurd zijn en de kaas gesmolten.
Serving size: 1 Calorieën: 353 Vetten: 14 Koolhydraten: 31 Eiwitten: 26
Extra
Cal: 353; v/k/e: 14g, 31g, 26g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Pizza ♡ Tortizza met kip, mosterd en geitenkaas”

 1. Janne schreef:

  Aaaaaaaaah wat een LIEVE blog, en wat suf ik lees ‘m nu pas in z’n geheel! Ik ga nu proberen t recept enigszins te volgen, maar heb geen mozzarella in huis 🙁 Maarrrr ga wel wat moois proberen te maken van mijn overgebleven wraps.. Die mosterd klinkt op één of andere manier heel lekker namelijk!
  En überhaupt, een wrappizza, tortizza, hoe je t ook noemen wilt, is natuurlijk epic. Je hoort nog. Wel jammer overigens, dat ik nog niet belangrijk genoeg ben voor een handtekening. :’) xxx

  • Monique schreef:

   Woeeee Janne! Ja, die mosterd is echt een uitvinding, héérlijk op pizza! En natuurlijk ben je belangrijk genoeg voor een handtekening; de volgende keer WIL ik ‘m, ja! 😉 Liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: