Dinner ♡ Gevulde pompoen met courgetti, kip en geitenkaas
Elke keer na het sporten heb ik dat ene genietmomentje. Het heeft niets te maken met de adrenaline die door mijn lichaam stroomt of de aangemaakte endorfine. Het heeft niets te maken met volle (of juist lege?) spieren of het gevoel helemaal voldaan te zijn. Het heeft niets te maken met sportgerelateerde zaken.
Ik ervaar dat genietmomentje namelijk op het moment dat ik over het Maas-Waal kanaal fiets wanneer ik van Wijchen naar Nijmegen ga en het hoogtepunt van de Graafse brug heb bereikt. Het hoogtepunt om meerdere redenen.
De herfst.
Ik heb niets met regen, kou en dikke winterjassen (alhoewel, doe mij in die combinatie maar wel gewoon een dikke winterjas). Maar wanneer de lucht strakblauw is, de zon staat te stralen en die bomen – oh, die bomen. Het liefst spring ik van mijn fiets, pak mijn fototoestel erbij (die ik natuurlijk nooit bij me heb op zo’n moment) en schiet honderden foto’s. Wat een uitzicht! Dat is nu zo mooi aan de herfst: het kanaal met aan weerskanten bomen met geelgekleurde bladeren, het glinsterende water, de strakke lijnen. Jammer van die spoorbrug, though.
De herfst, ik kan er echt van genieten.
De tweede ontdekking die ik deze herfst heb gedaan is de pompoen. Hoezo dat nou, zou je zeggen, het is niet alsof de pompoen helemaal nieuw is.
Voor mij wel. Dit is de eerste herfst, het eerste jaar, dat ik pompoen eet. En ik dacht, nu ik er toch mee begonnen ben, kan ik net zo goed erin doorslaan. Dus liggen er zo’n vier pompoenen in mijn huis, drie verschillende soorten, die ik met gemak naar binnen werk in een week. No problem. Ik snijd ze in stukje, in schijven of eet gewoon zo een halve pompoen uit de oven. Deze pompoenboot is daar een mooi voorbeeld van.
Pompoen gevuld met courgetti, kip en geitenkaas is dikke vette yum!
Een heerlijk, goed vullend herfstgerecht: gevulde pompoen met courgetti, geitenkaas en stukjes kip.
Wat heb je nodig
1 gehalveerde pompoen (zo'n 550 gram)
1 courgette (niet helemaal nodig; zo'n 200 gram)
100 gram kipfilet (eventueel gekruid met paprikapoeder, zout en peper)
20 gram verse geitenkaas
50 gram verse spinaziebladeren
Wat moet je doen
Kruid de kipfilet met paprikapoeder, zout en peper.
Bedek een bakplaat met zilverfolie en plaats hierop de gehalveerde pompoen (aangenomen dat je 'm al doormidden hebt gesneden) en 100 gram (gekruide) kipfilet. Scheid de pompoen en kipfilet met een stukje (/een muurtje van) zilverfolie.
Bak de pompoen en kip zo'n 40 minuten in de oven op 200ºC. De kipfilet kun je al eerder verwijderen, na zo'n 20 minuten.
Maak ondertussen courgetti door een deel van je courgette in slierten te snijden met een Spirelli of dunschiller (met kartels). Je hoeft niet de hele courgette op te snijden maar voldoende om de pompoen te vullen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper (indien gewenst).
De kipfilet kun je, wanneer deze wat is afgekoeld, in plakjes snijden.
Wanneer de pompoen klaar is, haal de pitten eruit.
Vul de pompoen met de courgetti, kipfilet en geitenkaas en plaats nog zo'n 10-15 minuten in de oven op 200ºC.
Vul alvast een bord met de spinazie. Plaats hierop de gevulde pompoen.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: