Monday Meal Prep: een mentaal dingetje

Monday Meal Prep- een mentaal dingetje | Freud and Fries

“Meal preppen, daar kan ik echt niet aan beginnen. Veel te saai.”
“Ik houd juist zo van variatie. Meal preppen is niets voor mij.”
“Ik raak er natuurlijk direct op uitgekeken.”

Zomaar een aantal uitspraken uit mijn hersenpan gegrepen. Meal preppen, ik dacht dat het niet mijn ding zou kunnen zijn. Saai, eentonig, verveling. Woorden die bij mij opkwamen en direct een weerstand opriepen. Maar als ik dan naar de foto’s van mijn bakjes kijk, of wanneer ik een bakje tevoorschijn haal uit mijn koelkast, denk ik iets anders.

Meal preppen. Ik dacht dat ik het niet zou kunnen maar afgelopen week besefte ik dat het gewoon een mentaal iets is. Je hebt (heb ik in ieder geval) de gedachte dat je elke dag iets anders moet eten om jezelf zo’n satisfying gevoel te kunnen geven maar dat is niet zo (ervaar ik in ieder geval). Vier dagen achter elkaar dezelfde maaltijd (zeker wanneer het er zo feestelijk uitziet) is helemaal niet zo’n ramp. En zelfs daarbinnen is nog wat te variëren (zo gooide ik er gisteren een paar komkommerschijfjes en wat sla bij) en kun je het natuurlijk, als je daar de kans voor hebt, mooi op je bord etaleren. Jup, etaleren.

Monday Meal Prep- een mentaal dingetje | Freud and Fries

Daarbij varieer ik uiteindelijk wel: om de vier dagen. En ik probeer dan elke vier dagen wel iets aparts te maken. Nee, niet elke dag kip met rijst en broccoli (al moet je dat vooral doen als je daarvan houdt) maar bijvoorbeeld deze courgette frietjes!

Bovendien zijn mensen uiteindelijk ook gewoontedieren.

De meeste mensen leven niet op spanning en sensatie. Niet elke dag in ieder geval.

We hechten waarde aan de dingen die we kennen. Daarom trekken we ook niet meer als nomaden de wereld rond maar hebben we ons gesetteld in ons eigen vertrouwde huisje. Met onze eigen vertrouwde man of vrouw (oké, ik niet), met onze eigen vertrouwde kleding (waardoor het voelt alsof je maar één broek hebt terwijl de kast vol ligt met stapels en stapels vrijwel ongedragen kleding).

Niet kunnen meal preppen. Het is eigenlijk maar een mentaal dingetje.

Meal Prep: enkele voorbeelden

Vandaag staat in het thema van courgette. Waarom? Omdat ik weer een enorme lading courgettes heb meegekregen van mama. Daarom. En die dingen zijn zo ongelofelijk lekkerrrr.

Monday Meal Prep- een mentaal dingetje | Freud and Fries

Meal prep 1

Verdeel 600 gram gekookte kip in 4 porties van 150 gram. Voeg per bakje courgette frietjes toe. Ik heb ze zelf afgescheiden van de rest door middel van zilverfolie om te voorkomen dat ze weer zacht zouden worden. Vul elk bakje met nog 100 gram gestoomde sperzieboontjes en wat snoeptomaatjes.

Monday Meal Prep- een mentaal dingetje | Freud and Fries

Meal prep 2 – een groene groentesoep: courgettesoep

In een grote wok of hapjespan doe je: 515 gram courgette gewassen en in blokjes gesneden, 250 gram broccoli gewassen en in stukken gesneden, 125 gram (1 stuk) groene paprika gewassen en in stukken gesneden en 100 gram lente-ui gewassen en in stukjes gesneden. Bak tot licht aangebakken en gaar. Voeg vervolgens 500 ml water en een bouillonblokje toe. Laat nog zo’n 10 minuten opstaan. Pureer vervolgens fijn met een staafmixer of in de keukenmachine (let erop dat je wel een opening hebt zodat de warmte eruit kan. Verdeel over vier bakjes.

Dit is uiteraard ook een prima soep om gewoon te serveren!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *