Taart ♡ Vezelrijke kwarktaart: chocolade-kers

Vezelrijke kwarktaart | Freud and Fries

“Herinneren jullie nog die keer dat opa een kraampje aan de weg had gezet en jullie alle zelfgeplukte kersen mochten verkopen?” Het is de tweede keer dat oma het vraagt en de tweede keer dat ik glimlachend mijn hoofd schud. Vanuit mijn ooghoeken zie ik mijn moeder met opgehaalde wenkbrauwen haar schouders ophalen. Maar als oma het zegt…

Wat ik me nog wél herinner is de enorme kersenboom achter op het land van opa en oma met takken zwaar van de donkerrode vruchten. In de zomermaanden klommen we op een twijfelachtige houten trap de boom in, zoekend naar de beste kersen – maar let op voor de wespen – om vervolgens met wangen vol pitten zo ver mogelijk probeerden te spugen. Manden vol kersen. Een voorraadkast met oma’s potten jam.

Vezelrijke kwarktaart | Freud and Fries

Kwarktaart maakten wij al zo lang ik me kan herinneren. Op verjaardagen toverde mama altijd een enorme kwark- of yoghurttaart uit de koelkast. Later hielp ik mee en likte de beslagkom uit, en de kloppers, en de spatel. Deze dagen sta ik in mijn eigen keuken. Niet de kwarktaart van Dr Oetker te maken maar de kwarktaart die al een tijdje op Instagram rondgaat: de vezelrijke kwarktaart van Jelmer de Boer. Ik wil niet meedoen aan die hele hype maar ikdoehetlekkertoch en het voordeel is dat ‘ie nog lekker is ook nog.

Vezelrijke kwarktaart | Freud and Fries

Net ietsje anders (want zo hoort dat). Zonder boter kan best. Geen gelatine zodat mijn vegetarische vriendinnetjes ‘m ook kunnen eten (alhoewel ik niet zeker weet of die taart het zo lang redt). En kwark. Ja, kwark. Want verdomme, er hoort toch kwark in kwarktaart? Just saying.

Vezelrijke kwarktaart | Freud and Fries

Vezelrijke kwarktaart: chocolade-kers
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 8
Een chocolade-kers combinatie voor de ultieme vezelrijke kwarktaart.
Wat heb je nodig
Bodem
Vulling
Wat moet je doen
  1. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier.
  2. Doe de Ultra Fine Oats met de ontpitte dadels en kaneel in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Voeg vervolgens het water toe tot het een plakkerig en kruimelig geheel is.
  4. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met een vork. Zet opzij.
  5. Meng yoghurt en kwark in dezelfde keukenmachine (wel even schoonmaken) of in een grote kom.
  6. Zet ongeveer ¾ van de bevroren kersen in een klein pannetje op het fornuis en laat warm worden tot de kersen zacht worden.
  7. Voeg het water en de agar agar toe en roer goed. Het pannetje kan van het fornuis worden gehaald.
  8. Laat iets afkoelen en voeg vervolgens de kersen en agar agar toe aan kwarkvulling. Meng goed.
  9. Schep de vulling over de bodem en druk de overige kersen erin. Strijk de oppervlakte glad met een spatel.
  10. Laat minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  11. Ter decoratie (semi-verplicht): hak de chocolade fijn en strooi over de taart.
Serving size: 1 Calorieën: 219 Vetten: 3 Koolhydraten: 27 Vezels: 5 Eiwitten: 20
Extra
Cal: 1.750; v/k/e: 26g, 217g, 157g. Vezels: 37g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer taart…

Pistache crumble cheesecake

Pistache crumble cheesecake | Freud and Fries

Strawberry cheesecake

Strawberry cheesecake | Freud and Fries-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: