Taart ♡ Peer-pudding taart

Peer-pudding taart | Freud and Fries

Enkele weken geleden vierde ik mijn 25e verjaardag. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder (ik bedoel, een nieuw jaar ingegaan) en word ik dus in principe alweer bijna 26. Dus alweer bijna dertig. Ik word oud.

Wat overigens niet de reden is dat ik niet van verjaardagen houd. Maar truth be told, ik vind verjaardagen echt niet leuk. Mijn eigen verjaardag dan. Niet omdat ik dan weer een jaartje dichter bij de dertig kom – een leeftijd waarop ik me waarschijnlijk écht volwassen moet gaan gedragen of was dat ook al toen ik 25 werd? – maar omdat je op je eigen verjaardag nooitnooitnooit tijd hebt waarvoor je eigenlijk tijd wilt hebben.

Sjouwen met kratten bier (ik kom immers uit Brabant), frisdrank en wijn bijvullen, bakjes met nootjes vullen, en opnieuw vullen, en weer vullen, iedereen van chips en komkommer en kaas en worst (je weet wel, de standaardhapjes) voorzien. Komt iemand nog iets te kort? Heb ik iedereen eigenlijk wel taart geserveerd? Oh, kijk, daar komt nog een verdwaalde oom binnen. “Koffie? Taart?”

Uiteindelijk heb ik de hele avond met vrijwel niemand een zinnig woord kunnen wisselen, heb ik geen idee hoe het met mijn gasten gaat (buiten dat ze in ieder geval geen honger hebben geleden) en heb ik alleen het een en ander kunnen opvangen uit de gezellige gesprekken die zij wél voerden.

Doe mij maar een ander z’n verjaardag.

Maar als ze dan weggaan met de opmerking: “die taart, die was goed,” ja, dan is mijn avond ook weer goed.

Peer-pudding taart | Freud and Fries

 

Peer-pudding taart | Freud and Fries


Peer-pudding taart
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Een heerlijke en gezonde peer-pudding taart met stevige eiwitrijke taartbodem, vanille pudding en zoete peer.
Wat heb je nodig
Taartbodem
Pudding
Wat moet je doen
  1. Meng de droge ingrediënten in een grote kom, voeg vervolgens de kokosolie toe en meng goed. Voeg dan de amandelmelk toe en mix weer. Kneed vervolgens ongeveer 5 minuten en maak een bal.
  2. Rol het deeg uit op een bakmat tot een cirkel met een doorsnee van 24 cm met nog wat extra voor de rand. Spuit wat non-stick spray over de springvorm (24 cm) en plaats deze over het deeg. Vervolgens draai ik de bakmat met springvorm erop om zodat het deeg in de springvorm belandt (dit lukt vaak goed, misschien moet je nog wat stukken goed leggen). Snijd rondom om een rechte rand te krijgen.
  3. Bak de taartbodem 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC. Laat afkoelen.
  4. Mix de ingrediënten voor de pudding samen en warm op in een steelpannetje tot het begint te koken. Giet het dan in de taartbodem en zet in de koelkast tot stijf.
  5. De stoofpeertje kun je in de lengte in plakken snijden, of in partjes (pitjes en kroontje verwijderen). Hussel in een kom met de kaneel en xylitol. Breng de mix met het water in een pan aan de kook en laat zo'n 10-15 minuten koken.
  6. Versier de taart zodra de pudding is opgestijfd met de peren.
Serving size: 1 Calorieën: 139 Vetten: 51 Koolhydraten: 151 Eiwitten: 65
Extra
Taartbodem:
Cal: 901; v/k/e: 46g, 86g, 41g.

Pudding:
Cal: 170; v/k/e: 5g, 5g, 24g.

Peren:
Cal: 315; v/k/e: 0g, 60g, 0g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En nog meer taart…

Pistache crumble cheesecake

Pistache crumble cheesecake | Freud and Fries

Nazomers kwarktaartje

nazomers-kwarktaartje-freud-and-fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: