Als er woorden zijn die ik graag in één zin – in één recept – zie, dan is het wel gezond en Nutella. En cheesecake ook, overigens. Wat met name volume geeft aan deze cheesecake is de tofu die ik erin gebruikte, hoewel dit geen vegan cheesecake is.
De tofu maakt deze cheesecake romig en vullend, vol van smaak. En dan zijn er nog de aardbeien, heerlijk fris in combinatie met de chocolade.
Maak de basis taartbodem (DIY: basis gezonde taartbodem). In plaats van Cookie & Cream caseïne kun je de vanillesmaak gebruiken. Voeg daaraan ook nog ½ tl vanillepoeder toe. Je kunt dit uiteraard ook gewoon weglaten als je dit niet hebt.
Vulling
Mix in een grote kom met een blender of met je keukenmachine de tofu, cream cheese, Nutella, kwark, stevia en cacao samen tot een geheel.
Meng de agar agar door 50 ml water tot het opgelost is. Zet dit in een pannetje op het vuur en kook zo'n 5 minuten (agar agar moet warm worden voordat het gaat opstijven). Giet de agar agar door je vulling en meng goed voor zeker een minuut.
Giet/schep de vulling in de gebakken taartbodem, eventueel kun je cirkels maken met een garde rondje te draaien.
Snijd de aardbeien in plakjes en plaats op de cheesecake. Laat vervolgens opstijven in de koelkast voor 1 uur.
Leuk recept, zocht naar een taart of iets met tofu omdat ik dat gekocht had zonder te denken wat ik ermee ging maken. Maar als jk de voedingswaarde een beetje uitreken komt die per portie hoger uit (alleen de 150gr proteine nutella is al best veel kcal)
Ik heb de voedingswaarde berekend aan de hand van de producten die ik zelf gebruikt heb dus kan mogelijk iets afwijken van wat je zelf zou gebruiken. Voor de Nutella is het 55 cal (per 15 gram) x 10 = 550 (voor het totale recept), dus inderdaad behoorlijk wat calorieën. Als het goed is zou het in ieder geval wel moeten kloppen. Waar kom je zelf op uit dan?
Ben je toevallig van DBB of gewoon de tweede persoon die al iets met Apple Pie Whey wil proberen? 😛 Ik heb nu zelf ook een Apple Pie versie in de koelkast staan, dadelijk eens wat versieren met noten en appels of iets dergelijks!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Leuk recept, zocht naar een taart of iets met tofu omdat ik dat gekocht had zonder te denken wat ik ermee ging maken. Maar als jk de voedingswaarde een beetje uitreken komt die per portie hoger uit (alleen de 150gr proteine nutella is al best veel kcal)
Hey Paul,
Ik heb de voedingswaarde berekend aan de hand van de producten die ik zelf gebruikt heb dus kan mogelijk iets afwijken van wat je zelf zou gebruiken. Voor de Nutella is het 55 cal (per 15 gram) x 10 = 550 (voor het totale recept), dus inderdaad behoorlijk wat calorieën. Als het goed is zou het in ieder geval wel moeten kloppen. Waar kom je zelf op uit dan?
Groetjes,
Monique
Had niet specifiek berekend, ik ga je taartbodem gebruiken en dan iets met appel, optimel apple kwark, tofu en apple whey fabriceren haha
Ben je toevallig van DBB of gewoon de tweede persoon die al iets met Apple Pie Whey wil proberen? 😛 Ik heb nu zelf ook een Apple Pie versie in de koelkast staan, dadelijk eens wat versieren met noten en appels of iets dergelijks!
Ja van DBB, ik zie wel een resultaat haha?
Cool! Check Twitter (balkje rechts) of DBB maar! 😉 Ik ben benieuwd wat je zelf hebt gemaakt/gaat maken!