Zoet-zure citroen protein fluff

Zoet-zure citroen protein fluff | Freud and Fries

Denk jij ook wel eens: het wordt tijd dat ik weer eens wat anders probeer dan mijn standaardrecept? Ik denk het regelmatig maar direct erna ontstaat er weerstand: maar, maar, maar, je weet in ieder geval dat het lekker is, toch? En dus blijf ik mijn protein fluff met aardbeien en witte chocolade (er gaat niets boven chocolade… alhoewel, technisch gezien is het natuurlijk helemaal geen chocolade).

❝I’m not ready for the big stage

Ehh, change, for the big change. Stel dat het vies blijkt te zijn? Ga ik het dan gewoon wegspoelen?

Tegelijkertijd is dit waarom Freud and Fries ooit in leven werd geroepen. Experimenteren. Dat was wat ik wilde doen. En experimenten kunnen nu eenmaal wel eens fout gaan.

En goed gaan.

Geïnspireerd door eerdere zoet-zuur combinaties (zoals de citrus spongecake en de slanke lemon curd) besloot ik voor deze frisse citroen protein fluff te gaan, vrij neutraal van smaak met een vleugje citroen en vanille.

Zoet-zure citroen protein fluff | Freud and Fries

Zoet-zure citroen protein fluff
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 5
Een frisse versie van protein fluff met vanille eiwitpoeder en citroen.
Wat heb je nodig
  • +/- 25 ijsblokjes
  • 25 gram vanille caseïne eiwitpoeder
  • 100 ml karnemelk (of magere melk)
  • 10 druppels stevia of Flavdrops
  • 6-7 tl citroensap
Wat moet je doen
  1. Crush de ijsblokjes in een keukenmachine of sterke blender.
  2. Voeg de caseïne, melk, stevia en citroensap toe. Voeg de melk steeds met beetjes toe zodat het niet te waterig wordt.
  3. Zet nu de elektrische klopper/garde erop en klop in ongeveer 4 minuten tot een luchtige massa.
  4. Serveer eventueel met een schijfje citroen.
Serving size: 5 Calorieën: 137 Vetten: 1 Koolhydraten: 10 Eiwitten: 24
Extra
Cal: 137; v/k/e: 1g, 10g, 24g.

Voor iets extra, voeg wat lemon curd aan de protein fluff toe.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

8 reacties op “Zoet-zure citroen protein fluff”

  1. stef schreef:

    kan het ook geklopt worden met een handklopper of gewoon een electrische ben niet bepaald high tech en heb niet zoveel keuken spulletjes. Ben ze al wel aan het aanschaffen maar nog niet alles!

    • Monique schreef:

      Hey Stef, ik zou je bij protein fluff echt aanraden een elektrische klopper te gebruiken. Technisch gezien (ghehe) zou het moet lukken met de hand maar dat wil ik je niet aandoen, dat is echt een karwei.

  2. Ashira schreef:

    Hi,

    Super leuk recept! Ik vroeg me alleen af hoeveel gram ijsklontjes erbij moeten ongeveer?

    Groetjes,
    Ashira

    • Monique schreef:

      Een bakje ijsklontjes staat ongeveer gelijk aan 200 gram. Je kan altijd meer of minder gebruiken, dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof aanpassen! Laat je het weten als je ‘m gemaakt hebt? 🙂

  3. Marieke schreef:

    Blijft de fluff, fluff? Kan ik het een paar uur bewaren? Of zakt het dan in?

    • Monique schreef:

      Hey Marieke! Soms blijft de fluff nog wel even stijf, maar zeker wanneer je wat ijs gebruikt gaat het wat inzakken. Het ligt een beetje aan de dikte van de substantie wanneer je ‘m gemaakt hebt. Maar je ziet meestal wel dat ‘ie wat wateriger wordt. Groetjes, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: