IJs ♡ Drie ingrediënten protein citroenijs

Drie ingrediënten protein citroenijs | Freud and Fries

Het enige waar ik aan kan denken deze laatste dagen ijs (ja serieus, ik typte echt ijs in plaats van is) ijs ijs ijs. Want je hebt aardbeienijs en chocolade-ijs (en hier een voorbeeld daarvan) en vanille-ijs, maar natuurlijk ook oma’s appeltaartijs en pistache-ijs en straciatella. Oh en dan heb je nog softijs, daar ben ik ook gek op (het liefst met een discodip), en waterijs, dat is dan weer niet zo mijn ding. Perenijsjes wel, jammie.

Ik kan waarschijnlijk nog wel uren praten over ijs.

Wat ik ook kan doen is ijs maken.

En aangezien jullie vermoedelijk liever een recept zien dan lange verhalen over ijs lezen (maar heb je wel eens zo’n joekel van een softijs bij de Efteling gegeten, oh god! En goh, wat heb ik een hoop “ijsdates” gehad in mijn tienerjaren, dat waren nog eens tijden; met jongens afspreken bij de snackbar waar mijn oom werkte om softijsjes te eten. Mijn oom heeft waarschijnlijk ook wel raar opgekeken wanneer ik weer met iemand anders aan kwam zetten. Het waren overigens niet per se échte dates maar vaak ging het gewoon om vrienden met wie ik daar afsprak onder het mom van een date, maar eigenlijk ging het natuurlijk gewoon om het eten van ijs… Anyway, on topic…) heb ik hier het tweede ijsrecept voor deze week.

Drie ingrediënten protein citroenijs | Freud and Fries

 

Drie ingrediënten protein citroenijs | Freud and Fries


Drie ingrediënten protein citroenijs
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1*
Wist je dat dit citroenijs wel 77 gram eiwitten bevat, slechts 3 gram vet en geen toegevoegde suikers? Hoe, vraag je? Check het snel hier!
Wat heb je nodig
  • 500 gram 0% Griekse yoghurt
  • 56 gram vanille whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • 1-2 citroenen (ik gebruikte 1½)
Wat moet je doen
  1. Pers de citroen volledig uit (het liefst met een citruspers) en mix yoghurt, whey en citroensap samen zodat je geen klonten hebt.
  2. Schep in een diepvriesbak (bij voorkeur rechthoekig en zo plat mogelijk, dan bevriest het sneller).
  3. Plaats een uur in de vriezer, haal de bak er na ongeveer een uur uit en roer goed door met een vork en schraap harde stukjes van de rand. Maak het geheel weer glad door klonten fijn te prakken. Plaats weer terug in de vriezer.
  4. Herhaal dit roeren en prakken ieder halfuur tot het hard genoeg is geworden om bollen te vormen. Zelf heb ik na het eerste uur nog twee keer geroerd maar het ijs vervolgens een hele nacht laten staan. Wanneer je het dan de volgende dag gebruikt moet je het wel ongeveer een uur van tevoren eruit halen zodat het zacht genoeg is om te scheppen.
Serving size: 1* Calorieën: 477 Vetten: 3 Koolhydraten: 30 Eiwitten: 77
Extra
Cal: 477; v/k/e: 3g, 30g, 77g.

* Het is niet nieuw maar ik heb uiteraard weer geen idee wat één portie is. Je zou de bak door de helft kunnen delen of helemaal opeten, het is immers zomer! Dit is vrij gezond ijs zonder toegevoegde suikers dus ik zeg: GEWOON DOEN!

Dit recept is geïnspireerd door het twee ingrediënten ijs van Anna Sward van Proteinpow en credits gaan dus eigenlijk volledig naar haar. Het enige wat ik probeerde was mijn eigen smaakcombi eraan toevoegen en 0% vet Griekse yoghurt gebruiken in plaats van 2% waarbij het nog steeds een lekker romig ijs blijft!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer zin in ijs…

Mocha ijs

Snickers granola ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: