Wanneer het zomer was, was er ijs. Vanzelfsprekend. Thuis, bij vriendjes en bij opa en oma. Beide opa’s en oma’s hadden een enorme vrieskist. Aan papa’s kant had die kist zo’n typische geur die ik nog af en toe tegenkom en waarmee ik meteen weer terug ben in de enorme schuur terwijl we graaiden naar ons favoriete ijsje. Bij mijn andere opa en oma stond de vrieskist in de berging, het was de linker van de twee.
Er waren twee soorten ijsjes maar slechts een ervan staat me nog echt bij. Het was een kegelvormig ijsje, zoals een Cornetto, maar dan zonder het koekje. En helemaal onderin zat een kauwgombal.
Als ik het naga, heeft elk ijsje dat ik lekker vind en vond wel een bepaalde crunch. Cornetto, Magnum, softijs (uit een oubliehoorn). Schatkistjes waren lekker maar het enige waarop je kon bijten was het plastic lepeltje en misten daarom iets. De choco-banana pops van maandag waren natuurlijk bedekt onder een dikke laag krakende chocolade.
Het recept voor granola ijs zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik heb voor mezelf een document opgesteld met recepten die ik graag nog eens een keer uit zou willen werken en de keuze was gisterenmorgen dan ook snel gemaakt. Je kunt nooit goed genoeg voorbereid zijn om de warme dagen die gaan komen (al heb ik er op het moment mijn twijfels over, jeetje, wat is het grijs en grauw buiten).
Dus in plaats van eens wat anders dan bananenijs besloot ik weer te gaan voor bananenijs. Uit een bakje. Met Snickers granola, want niets kan op tegen de combinatie chocolade en pinda, right?
Maak de granola door de droge ingrediënten te mixen en vervolgens de honing toe te voegen en het geheel nogmaals te mixen.
Bak op een grote bakplaat de granola in 25 minuten (tussendoor even husselen) op 160ºC (hete lucht) en laat volledig afkoelen in de oven.
Het bananenijs maak je met van tevoren ingevroren bananen: pulseer deze in een keukenmachine of sterke blender tot helemaal gemalen en voeg de amandelmelk toe. Blend tot het een romig geheel is.
Schep enkele eetlepels granola door het bananenijs (zo'n 6 eetlepels).
Haha, dank je Jay! Een koekhoorn, dat is wel een gaaf idee zeg! Ik heb geen idee of je zo’n hoorntjes gemakkelijk aan kunt komen… Een ijssalon met allemaal bananenijs met variaties, nice!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Ziet er te gek uit.
Met een koek hoorn is het helemaal af maar dat doe je op een of andere manier thuis nooit
Jammer dat je geen ijssalon hebt.
Haha, dank je Jay! Een koekhoorn, dat is wel een gaaf idee zeg! Ik heb geen idee of je zo’n hoorntjes gemakkelijk aan kunt komen… Een ijssalon met allemaal bananenijs met variaties, nice!