IJs ♡ Choco-banana pops

Choco-banana pops | Freud and Fries

Eind deze week wordt het zomers warm hier. Het weerbericht belooft temperaturen tegen 30ºC. Het is tijd voor bikini’s, slippers en zonnebrand. Het is tijd voor ijskoude drankjes op het terras. Het is tijd voor korte broeken, mouwloze shirtjes en zonnebrillen in je haar en op je neus. Het is tijd voor ijsjes.

Ik ben dol op ijs. Softijs van de snackbar, Swirls van de Mac (hoewel ik niet meer bij de Mac kom), echt Italiaans ijs in een krokante oubliehoorn, schepijs uit de diepvries. En heerlijk romig, zelfgemaakt bananenijs. Ik zit hier al te kwijlen in de bieb, me afvragend of ik dadelijk even langs de Vincenzo moet lopen voor een bolletje ijs (of twee, drie).

Vroeger had je de Magnum (die heb je nog steeds natuurlijk). Ik was er dol op. Tot een vriendje destijds de opmerking maakte “daar zitten wel twee pakjes boter in.” De veelgehoorde fabel – en fabel it is – maar op de een of andere manier kan ik niet meer van de Magnum genieten zoals ik eens deed (met steeds dat stemmetje in mijn hoofd dat fluistert “jaaaaa, twee pakjes boter…”).

Choco-banana pops | Freud and Fries

 

Choco-banana pops | Freud and Fries

Maar damnnn, deze chocolade lolly met bevroren banaan eet ik zonder bedenkingen. We’re talking ’bout fruit baby. En 85% chocolade kan niet slecht zijn, tóch? En pindakaas, allemaal gezonde vetten,  right?

Nou, ik kan intens genieten van die crunchy bite van chocolade met stukjes pinda of geschaafde kokos en van binnen een semi-bevroren banaan met een vleugje pindakaas. YUMMMM! Choco-banana pops!

Laat die zomer nu maar komen!

Choco-banana pops | Freud and Fries


Choco-banana pops
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 2
Een leuke manier om je eigen zomerse ijsje te maken: deze choco-banana pops zijn snel en gemakkelijk te maken en leuk om met je kinderen te doen.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Snijd de bananen in de lengte doormidden. Besmeer een kant met pindakaas. Plaats een prikker (het liefst zover mogelijk naar de rand zodat je er later gemakkelijk langs kunt bijten) over de lengte en plaats de andere helft eroverheen.
  2. Doe hetzelfde voor de tweede banaan.
  3. Vries de banaan (op een schaaltje) in voor enkele uren, tot volledig bevroren.
  4. Verwarm de chocolade au bain marie tot volledig gesmolten. Zet je versiersels alvast klaar.
  5. Haal de bananen uit de vriezer en houdt deze een voor een boven de pan waarbij je de gesmolten chocolade er met een lepel overheen schept.
  6. Bestrooi de chocolade banaan met je versiersels (doe dit snel want de chocolade verhard snel door de koude banaan).
  7. Je kunt de banaan bijna direct eten of invriezen en voor gebruik iets op temperatuur laten worden zodat het net te hard is.
Serving size: 1 Calorieën: 378 Vetten: 25 Koolhydraten: 29 Eiwitten: 8
Extra
Zonder topping:
Cal: 757; v/k/e: 49g, 58g, 15g.*

* Je gebruikt ongeveer 80 gram van de chocolade.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer zin in ijs…

Mocha ijs

Snickers granola ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: