Taart ♡ Gezonde banaan crumble

Gezonde banaan crumble | Freud and Fries

De dag na mijn verjaardag.

Lege tafels, lege stoelen. Achterbleven rookdampen. Kruimels en een enkel gebroken toastje op de vloer. Borden en glazen al gewassen en opgeborgen in de keukenkastjes. Er werd altijd meteen opgeruimd aan het eind van het feest, wanneer de deur achter de laatste gast was gesloten en we nog even nagenoten met een sneetje stokbrood met eiersalade. De tafels schoongeveegd met een natte vaatdoek. De stoelen eronder geschoven. Morgen gaan ze weer terug naar de zolder.

In de koelkast tref ik de restanten aan.
Zelfgemaakte eiersalade. Zelfgemaakte tonijnsalade. Enkele schijfjes komkommer, blokjes kaas en plakjes leverworst. Dat was nog vóór de tijd van zalmwraps en groentedips. The basics.
In een gebaksdoos zijn de laatste punten taart verzameld. Een kwart abrikoos, een kwart appel, een kwart kers. De doos wordt tevoorschijn gehaald en op de langwerpige feesttafel geplaatst. Televisie aan. My guilty pleasure.

Taart als ontbijt.

Gezonde banaan crumble | Freud and Fries

Wat nu onvoorstelbaar leek, was toen een gewoonte. Eigenlijk niet eens een guilty pleasure. Ik voelde me er immers niet schuldig over. Het was iets waar ik stiekem naar kon uitkijken. Niet mijn verjaardag. Niet de cadeautjes. Nee, the day after.

Mijn vader at vroeger op maandag restjes koude friet en frikandellen. Ik at op zondagochtend restjes taart. Waarschijnlijk zit het een beetje in de familie.

Maar waarom ook niet? Waarom geen taart als ontbijt? Zeker als het nog eens gezond is! Banaan, havermout, honing en kaneel. Een perfecte basis voor een heerlijk ontbijt dat nog goed voor je is ook.


Gezonde banaan crumble
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Deze gezonde banaan crumble is een eenpersoonsgerecht dat perfect kan dienen als ontbijt. Wie zegt dat taart als ontbijt niet goed voor je kan zijn?
Wat heb je nodig
  • 100 gram (1 stuk) banaan
  • ¼ tl kaneel
  • 24 gram (3 el) havermout
  • 10 gram (1 el) volkoren meel
  • 15 gram (1 el) zelfgemaakte appelmoes
  • 1 tl honing (7 gram)
  • ¼ tl kaneel
  • ⅛ tl Keltisch Zeezout of ander zeezout
Wat moet je doen
  1. Snijd de banaan in plakjes en meng met de ¼ tl kaneel. Plaats de plakjes in een klein ovenschaaltje/souffléschaaltje.
  2. Meng in een andere kom de overige ingrediënten tot een kruimelig geheel. Schep dit over de bananenpartjes.
  3. Bak 15 minuten in de oven op 180ºC (hete lucht).
Serving size: 1 Calorieën: 237 Vetten: 2 Koolhydraten: 46 Eiwitten: 5
Extra
Cal: 237; v/k/e: 2g, 46g, 5g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En nog meer taart…

Pepernoten taart

Pepernoten cheesecake | Freud and Fries-3

Nutella cheesecake

6 reacties op “Taart ♡ Gezonde banaan crumble”

  1. Thomas schreef:

    Valt spaghetti of steak als ontbijt ook onder een ‘rare’ eetgewoonte? 😀

    Ziet er snel en lekker uit je recept!

    • Monique schreef:

      Haha, nice! Zijn dat restjes of sta je ‘s morgens werkelijk steak te bakken/spaghetti klaar te maken? Als je een keer zin hebt in iets zoets kun je nu ook een taart aan je ontbijtrepertoire toevoegen. 😉

      • Thomas schreef:

        Meestal restjes maar zit er niet verlegen om het vers te maken 😀

        Ja inderdaad! Zeker de combinatie kaneel-banaan kan niet missen !

        • Monique schreef:

          Nou, dat is eens wat anders dan een boterham met kaas! Gelukkig ben ik dan niet de enige met een “vreemd” ontbijt, al was mijn taartontbijt vroeger wel wat ongezonder dan een bord spaghetti. 😉 En ach, in Engeland eten ze ook witte bonen in tomatensaus als ontbijt; dat heb ik ook wel eens gehad tijdens een schoolreis, dat is dan weer niet zo mijn ding…

          Kaneel + fruit rules zeker weten!

  2. Thomas schreef:

    Je bent zeker niet alleen! De combinatie is inderdaad geweldig, gebruik het zelf ook in m’n bananenbrood (yam!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: