Lege tafels, lege stoelen. Achterbleven rookdampen. Kruimels en een enkel gebroken toastje op de vloer. Borden en glazen al gewassen en opgeborgen in de keukenkastjes. Er werd altijd meteen opgeruimd aan het eind van het feest, wanneer de deur achter de laatste gast was gesloten en we nog even nagenoten met een sneetje stokbrood met eiersalade. De tafels schoongeveegd met een natte vaatdoek. De stoelen eronder geschoven. Morgen gaan ze weer terug naar de zolder.
In de koelkast tref ik de restanten aan.
Zelfgemaakte eiersalade. Zelfgemaakte tonijnsalade. Enkele schijfjes komkommer, blokjes kaas en plakjes leverworst. Dat was nog vóór de tijd van zalmwraps en groentedips. The basics.
In een gebaksdoos zijn de laatste punten taart verzameld. Een kwart abrikoos, een kwart appel, een kwart kers. De doos wordt tevoorschijn gehaald en op de langwerpige feesttafel geplaatst. Televisie aan. My guilty pleasure.
Taart als ontbijt.
Wat nu onvoorstelbaar leek, was toen een gewoonte. Eigenlijk niet eens een guilty pleasure. Ik voelde me er immers niet schuldig over. Het was iets waar ik stiekem naar kon uitkijken. Niet mijn verjaardag. Niet de cadeautjes. Nee, the day after.
Mijn vader at vroeger op maandag restjes koude friet en frikandellen. Ik at op zondagochtend restjes taart. Waarschijnlijk zit het een beetje in de familie.
Maar waarom ook niet? Waarom geen taart als ontbijt? Zeker als het nog eens gezond is! Banaan, havermout, honing en kaneel. Een perfecte basis voor een heerlijk ontbijt dat nog goed voor je is ook.
Haha, nice! Zijn dat restjes of sta je ‘s morgens werkelijk steak te bakken/spaghetti klaar te maken? Als je een keer zin hebt in iets zoets kun je nu ook een taart aan je ontbijtrepertoire toevoegen. 😉
Nou, dat is eens wat anders dan een boterham met kaas! Gelukkig ben ik dan niet de enige met een “vreemd” ontbijt, al was mijn taartontbijt vroeger wel wat ongezonder dan een bord spaghetti. 😉 En ach, in Engeland eten ze ook witte bonen in tomatensaus als ontbijt; dat heb ik ook wel eens gehad tijdens een schoolreis, dat is dan weer niet zo mijn ding…
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Valt spaghetti of steak als ontbijt ook onder een ‘rare’ eetgewoonte? 😀
Ziet er snel en lekker uit je recept!
Haha, nice! Zijn dat restjes of sta je ‘s morgens werkelijk steak te bakken/spaghetti klaar te maken? Als je een keer zin hebt in iets zoets kun je nu ook een taart aan je ontbijtrepertoire toevoegen. 😉
Meestal restjes maar zit er niet verlegen om het vers te maken 😀
Ja inderdaad! Zeker de combinatie kaneel-banaan kan niet missen !
Nou, dat is eens wat anders dan een boterham met kaas! Gelukkig ben ik dan niet de enige met een “vreemd” ontbijt, al was mijn taartontbijt vroeger wel wat ongezonder dan een bord spaghetti. 😉 En ach, in Engeland eten ze ook witte bonen in tomatensaus als ontbijt; dat heb ik ook wel eens gehad tijdens een schoolreis, dat is dan weer niet zo mijn ding…
Kaneel + fruit rules zeker weten!
Je bent zeker niet alleen! De combinatie is inderdaad geweldig, gebruik het zelf ook in m’n bananenbrood (yam!)
Oei, benieuwd naar je bananenbrood!