Mugcake ♡ Slanke Schwarzwälder kirsch (black forest) mug cake

Slanke Schwarzwälder kirsch (black forest) mug cake | Freud and Fries

Schwarzwälder Kirsch. Vernoemd naar het Zwarte Woud maar zeer waarschijnlijk niet eens uit Duitsland afkomstig. Toch wordt het met Duitsland geassocieerd. Ik wilde al langere tijd een gerecht maken met de ingrediënten gebruikt voor Schwarzwälder Kirsch: chocolade, kersen, slagroom. Schwarzwälder Kirsch ijs? Schwarzwälder Kirsch trifle? En toen begon ik te experimenteren met mug cakes. Schwarzwälder Kirsch mug cake it is.

Duitsland.

Slanke Schwarzwälder kirsch (black forest) mug cake | Freud and Fries

Mijn herinneringen aan Duitsland brengen me bij late zomeravonden onder een heldere sterrenhemel op de heuvelrug bij Kelbra. Achter het vakantiehuis van collega’s/vrienden van mijn ouders rondom een zelfgemaakt kampvuur met Schnaps en eierlikeur uit een mini-ijshoorntje en een toef slagroom. Een taal die je verstond maar alleen gebrekkig kon spreken omdat je nog jong was, geen Duits op de middelbare school had en best een beetje verlegen was om met dat beetje wat je wist een verhaal te vertellen. Dat mijn vader ooit zei dat laufen lopen betekende en koeken kijken geloofde ik lange tijd niet, dat klonk als een slechte grap.

De eerste keer dat we uitgenodigd werden stond de tafel vol met Duitse worst en jam en wat al niet meer. Elke dag werd uitgebreid ontbeten en ‘s avonds namen Günther en Uschi ons mee naar een schnitzelrestaurant met enorme, bordvullende lappen vlees. We fotografeerden de zonsondergang in het meer beneden aan de berg en volgden met onze benen bungelend over de balkonrand de kleine autootjes die als mieren voorbijkwamen. “Zie jij die rode auto daar?” “Zie je die man lopen?’ In gedachten verzon ik verhalen voor de mensen daar beneden die onbewust waren van onze aanwezigheid.

Slanke Schwarzwälder kirsch (black forest) mug cake | Freud and Fries

Wandelen langs de heuvel met het gebonk van een nummer van Sean Paul op de achtergrond misschien uit een discotheek in het dorp en onder mijn schoenen enorme mieren. Na de regen lagen er overal dikke naaktslakken en je liep voorzichtig uit angst uit te glijden.

Eén keer tijdens Oudejaarsavond waren we er ook weer. We gingen naar een berg en mijn broertje mocht meehelpen met vuurwerk afsteken. Angstig en onbekend als wij ermee waren bleven we vooral op een veilige afstand terwijl Günther pijlen de lucht in liet gaan.

Dat was onze laatste keer in het vakantiehuis in Duitsland.

Ik herinner mij onze gastheer en gastvrouw nog. Günther met grijs haar en een ronde buik, Uschi met een kapsel dat ik blijf associëren met Amerikaanse vrouwen. Günther, Uschi en Duitsland staan voor mij voor gezelligheid, genieten en een zorgeloos bestaan. Günther en Uschi zijn mijn Timon en Pumba.


Slanke Schwarzwälder kirsch (black forest) mug cake
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Deze mug cake is een slanke en snelle versie van de Schwarzwälder kirsch. In slechts 3 minuten heb jij een prachtig dessert op tafel.
Wat heb je nodig
Mug cake
Wat moet je doen
 1. Warm de kersen op in de magnetron voor zo'n minuut of laat ontdooien op het aanrecht.
 2. Voeg de droge ingrediënten samen en meng goed. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en meng het geheel.
 3. Schep de helft van het beslag in een kom of mok. Plaats hierop zo'n 4-5 kersen en bedek met het overige beslag.
 4. Plaats het kommetje of de mok in de magnetron (1000W) voor 1 tot 1,5 minuut.
 5. Serveer met een toef slagroom en extra kersen.
Serving size: 1 Calorieën: 468 Vetten: 35 Koolhydraten: 28 Eiwitten: 7
Extra
Voor de mugcake zonder slagroom en extra kersen:
Cal: 468; v/k/e: 35g, 28g, 7g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer mugcakes…

Snelle chocolade mugcake

Pumpkin baked oats

Pumpkin baked oats | Freud and Fries

2 reacties op “Mugcake ♡ Slanke Schwarzwälder kirsch (black forest) mug cake”

 1. Sue schreef:

  The recipe calls for 4 to 5 cherries, but in the directions it says to microwave or let them thaw on the counter. I take it you use frozen cherries rather than fresh? Would they be the dark sweet cherries?

  • Monique schreef:

   Sue, you’re absolutely right, I used frozen cherries. Thanks for notifying me, I changed it so it’s clearer now. I bet it’s also possible to use fresh cherries too (you don’t need to microwave them in that case of course), as long as they’re pitted. Anyway, yes, dark sweet cherries would totally work (and is what I used)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: