Valentijnsdag is de dag dat je al je tijd aan je geliefde besteedt (toch?). Dan wil je niet uren in de keuken staan om een of andere enorme roze taart te bakken. Of iets met een drie-gangen-dinner. En niet iedereen is nou zo’n keukenprins(es).
In dat geval maak je dit mini-taartje, deze mini-cake. De ultieme combinatie tussen twee dingen die bij mij voor Valentijnsdag staan: chocolade en hartjes.
Wanneer ik aan de liefde denk en iets schenken aan een ander, denk ik aan grote dozen vol chocoladebonbons (ik heb ze nooit gehad) en kaarten met hartjes, woorden vol hartjes, ogen vol hartjes (ik heb ze nooit gehad). Dus ik mix het in een pannetje, schuif het in de magnetron en… eet het zelf op omdat ik zo pathetic ben.
50-60 druppels stevia (eventueel meer als je het graag zoeter wilt)
Optioneel: 1 aardbei (bevroren of vers)
Wat moet je doen
Mix de droge ingrediënten goed samen.
Voeg hieraan de natte ingrediënten toe (niet per se nodig om deze van tevoren te mengen). Meng het geheel goed tot een dik beslag.
Schep het beslag in een klein porseleinen pannetje/schaaltje (van tevoren sprayen met non-stick spray zodat de cake later goed loslaat), druk een bevroren of verse aardbei in het midden en plaats 1,5 minuut in de magnetron op 1000 watt.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: