Vega”vlees” hoeft van mij echt niet als vlees te smaken. Ik houd nog het meest van de echte groenteschnitzel die vooral smaakt naar wat erin zit: groente. Desondanks verbaast het me keer op keer dat fabrikanten vleesloze producten op zo’n wijze kunnen maken dat je vegetarische rookworstje bijna doorgaat voor de welbekende rookworst en mijn saucijzenbroodje nauwelijks te onderscheiden is van het origineel.
Dat is mij nog niet gelukt en zal me waarschijnlijk ook nooit lukken. Wat ik overigens prima vind omdat ik echt geen namaakvlees hoef. Deze kikkererwtballen, echte vegaballen gemaakt met, jep, kikkererwt, lijken niet op een bepaald soort vlees (buiten dat het ballen zijn), maar zijn daarom niet minder lekker!
Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender en mix samen tot een geheel. Je kunt van tevoren de kikkererwten met de eiwitten alvast helemaal fijn maken maar dit hoeft niet.
Verhit een koekenpan tot medium temperatuur. Maak ondertussen kleine balletjes (met een cookie scoop of met je handen).
Plaats de balletjes in de koekenpan en bak in ongeveer 15 minuten aan alle kanten licht bruin en gaar.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: