Kikkererwtballen (vegaballen)

Kikkererwtballen (vegaballen) | Freud and Fries

Vega”vlees” hoeft van mij echt niet als vlees te smaken. Ik houd nog het meest van de echte groenteschnitzel die vooral smaakt naar wat erin zit: groente. Desondanks verbaast het me keer op keer dat fabrikanten vleesloze producten op zo’n wijze kunnen maken dat je vegetarische rookworstje bijna doorgaat voor de welbekende rookworst en mijn saucijzenbroodje nauwelijks te onderscheiden is van het origineel.

Dat is mij nog niet gelukt en zal me waarschijnlijk ook nooit lukken. Wat ik overigens prima vind omdat ik echt geen namaakvlees hoef. Deze kikkererwtballen, echte vegaballen gemaakt met, jep, kikkererwt, lijken niet op een bepaald soort vlees (buiten dat het ballen zijn), maar zijn daarom niet minder lekker!

Enjoy!


Kikkererwtballen (vegaballen)
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 16
Een simpel recept voor vegaballen met kikkererwt, eiwit, havermout en kruiden.
Wat heb je nodig
  • 240 gram kikkererwten, gewassen en uitgelekt
  • 55 gram (1/2 cup) ultra fine oats of zelfgemaakte havermoutmeel
  • 2 eiwitten
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • peper
Wat moet je doen
  1. Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender en mix samen tot een geheel. Je kunt van tevoren de kikkererwten met de eiwitten alvast helemaal fijn maken maar dit hoeft niet.
  2. Verhit een koekenpan tot medium temperatuur. Maak ondertussen kleine balletjes (met een cookie scoop of met je handen).
  3. Plaats de balletjes in de koekenpan en bak in ongeveer 15 minuten aan alle kanten licht bruin en gaar.
Serving size: 8 Calorieën: 197 Vetten: 3 Koolhydraten: 28 Eiwitten: 13
Extra
Cal: 394; v/k/e: 6g, 56g, 25g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: