Mugcake ♡ Pumpkin baked oats

Pumpkin baked oats | Freud and Fries

Baked oats. Het is alsof ik een taartje zit te eten, recht uit de oven. Nog warm en dampend met een dikke knapperige korst. De meeste ochtenden heb neem ik er echter de tijd niet voor. Vanmorgen had ik genoeg van die tienduizenden excuses en dook ik de keuken in. Dertig minuten lang heb ik naar de oven gestaard (lees: de was opgehangen, een blogje getypt, mijn Insta gecheckt) en eigenlijk is het ook wel een uitdaging om je ontbijt uit te stellen. Vooral als je vervolgens aan tafel kunt schuiven met zo’n gebakje of zoete muffin of hoe je het noemen wilt.

Echt even een genietmomentje, of zeg ik dat tegenwoordig elke dag over elk gerecht?


Pumpkin baked oats
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1*
Wat heb je nodig
  • 40 gram havermout
  • 150 ml water
  • 100 gram pompoenpuree
  • 50 gram geraspte courgette
  • 1 tl kaneel
  • 5 gram (1 tl) bakpoeder
  • 25 gram vanille whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • 40 gram (2 schijfjes) kaki
Wat moet je doen
  1. Meng havermout, water, pompoenpuree, geraspte courgette in een schaaltje.
  2. Voeg vervolgens de kaneel, bakpoeder en whey toe en roer er voorzichtig doorheen.
  3. Schep in een ovenschaaltje (ik vulde twee ovenschaaltjes met het beslag).
  4. Plaats bovenop het beslag een schijfje kaki fruit.
  5. Plaats in oven, opgewarmd tot 200ºC, en bak in 30-40 minuten tot krokant van buiten en gaar van binnen.
Serving size: 1 Calorieën: 288 Vetten: 4 Koolhydraten: 40 Vezels: 4 Eiwitten: 23
Extra
Cal: 288; v/k/e/vez: 4g, 40g, 23g, 4g.

* Bij mij paste het niet in één ovenschaaltje maar ik heb het wel geteld als één portie.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer mugcakes…

Snelle chocolade mugcake

Schwarzwälder kirsch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: