Muffin ♡ Hazelnoot-carobe mugcake

Hazelnoot-carobe mugcake | Freud and Fries

Is het een hoopje potgrond? Is het een uitgehard stuk lavasteen (dank je, Joost)? Nee, jongens, vergis je niet.

❝Dit is een mugcake.

Jep. En dat was een quote. Een quote die ik zojuist gebruikte.

Bij mijn laatste (en eerste) bezoek aan de Nationale Gezondheidsbeurs probeerde ik de nieuwe repen van Lifefood (hier vind je het review), waaronder ook de carobe-hazelnoot Lifebar. Dat deed me eraan herinneren dat ik ooit nog eens een pot carobepoeder heb aangeschaft.

Die pot was inmiddels verder en verder naar achteren geschoven in mijn keukenkastje. Ergens tussen de potten pindakaas die ik op een veilige afstand moet houden. Als je kunt kiezen tussen cacaopoeder en carobepoeder is wat mij betreft de keuze toch al snel gemaakt. Maar laat het nu net zo zijn dat ik bijna door mijn voorraad cacaopoeder heen ben (en iets met het laatste restje moet altijd blijven staan).

Dat, in combinatie met wat essentiële vetten (aangezien ik tegenwoordig mijn aantal vetten in mijn voedingsschema probeer op te hogen – en probeer zeg ik omdat ik het te vaak nog wil vergeten) en een left-over dadel van Yogi & Yousef die ik eens bij een winactie had gescoord, werd het idee van een hazelnoot-carobe mugcake al snel werkelijkheid.

Gisterenmorgen namelijk. En deze ochtend heb ik het recept voor jullie!

Hazelnoot-carobe mugcake | Freud and Fries


Hazelnoot-carobe mugcake
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
 • ½ banaan (40 gram)
 • 1 ei
 • 80 gram courgette
 • 8 gram kokosmeel (ik gebruikte deze Pure Kokosmeel)
 • 15 gram havermout
 • 10 gram carobe poeder
 • 1 dadel (11 gram)
 • ¼ tl bakpoeder
 • 8 gram hazelnoten (bijvoorbeeld hier:hazelnoten)
Wat moet je doen
 1. Snijd de courgette in grove stukken.
 2. Doe alle ingrediënten in een blender of kleine keukenmachine en maal tot een semi-glad geheel.
 3. Spray een schaaltje of mok met non-stick spray en vul met het beslag. Zorg dat je schaal/mok tot ongeveer de helft gevuld is, niet meer.
 4. Verwarm zo'n 2-3 minuten in de magnetron.
Serving size: 1 Calorieën: 316 Vetten: 13 Koolhydraten: 39 Vezels: 7 Eiwitten: 13
Extra
Cal: 316; v/k/e/vez: 13g, 39g, 13g, 7g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Dit vind je vast ook wel lekker…

Raw brownies

Raw brownies | Freud and Fries

Double trouble chocolate muffins

Double Trouble Chocolate Muffins | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: