Het courgetteseizoen gaat bij mij pas van start op het moment dat mijn mama weer met die enorme knotsen komt aanzetten. Dat ik een enorme plastic tas meekrijg met die groene en gele groenten, veel te groot, maar oh zo lekker. Maar, al is het courgetteseizoen dus nog niet aangebroken (ik koop ze nu braaf bij de Lidl), er is niets mis met courgette all year round. Courgette frietjes bijvoorbeeld, prima te doen.
Nou moet ik bekennen dat ik die zogenaamde zoats tot begin deze week nooit had geprobeerd. Ik zag ze wel eens voorbijkomen maar groenten in mijn ontbijt (zoals die bloemkoolpap) – ik weet niet – het trekt me gewoon niet zo.
Uiteindelijk, met de angst dat ik met een gruwelijk vies ontbijtje zou eindigen, besloot ik me er toch aan te wagen. En ja, het is waar: je proeft er niets van! Zelfs met mijn overschot aan courgette in mijn zoats – ik bedoel maar DIT is toch best groen – was het prima te doen.
Vervolgens kwamen de ideeën bovendrijven. Een zoats mugcake (zoals op de Instagram-foto hierboven) of… baked zoats? Jazeker!
3 gram cacaopoeder (ik gebruikte deze cacao poeder)
½ tl bakpoeder
Wat moet je doen
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en meng tot een vrijwel glad papje. Het handigst is om de courgette en banaan al wat kleiner te maken.
Spray twee kleine ovenschaaltjes (of in één wat grotere) in met non-stick spray (tenzij het je niet uitmaakt dat het wat aanbakt) en verdeel het beslag.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: