Breakfast ♡ Chocolade baked zoats

Chocolade baked oats | Freud and Fries

Het courgetteseizoen gaat bij mij pas van start op het moment dat mijn mama weer met die enorme knotsen komt aanzetten. Dat ik een enorme plastic tas meekrijg met die groene en gele groenten, veel te groot, maar oh zo lekker. Maar, al is het courgetteseizoen dus nog niet aangebroken (ik koop ze nu braaf bij de Lidl), er is niets mis met courgette all year round. Courgette frietjes bijvoorbeeld, prima te doen.

Nou moet ik bekennen dat ik die zogenaamde zoats tot begin deze week nooit had geprobeerd. Ik zag ze wel eens voorbijkomen maar groenten in mijn ontbijt (zoals die bloemkoolpap) – ik weet niet – het trekt me gewoon niet zo.

Uiteindelijk, met de angst dat ik met een gruwelijk vies ontbijtje zou eindigen, besloot ik me er toch aan te wagen. En ja, het is waar: je proeft er niets van! Zelfs met mijn overschot aan courgette in mijn zoats – ik bedoel maar DIT is toch best groen – was het prima te doen.

Vervolgens kwamen de ideeën bovendrijven. Een zoats mugcake (zoals op de Instagram-foto hierboven) of… baked zoats? Jazeker!

Chocolade baked oats | Freud and Fries


Chocolade baked zoats
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 1 ei (55 gram)
  • 1 banaan (91 gram)
  • 11 gram havermout
  • 8 gram kokosmeel (ik gebruikte deze Pure Kokosmeel)
  • ½ courgette (130 gram)
  • 3 gram cacaopoeder (ik gebruikte deze cacao poeder)
  • ½ tl bakpoeder
Wat moet je doen
  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en meng tot een vrijwel glad papje. Het handigst is om de courgette en banaan al wat kleiner te maken.
  2. Spray twee kleine ovenschaaltjes (of in één wat grotere) in met non-stick spray (tenzij het je niet uitmaakt dat het wat aanbakt) en verdeel het beslag.
  3. Bak 20-25 minuten in de oven op 180ºC.
Serving size: 1 Calorieën: 272 Vetten: 9 Koolhydraten: 32 Vezels: 7 Eiwitten: 14
Extra
Cal: 272; v/k/e/vez: 9g, 32g, 14g, 7g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Ook lekker als ontbijt…

Silver dollar pancakes

Ontbijtje voor peanutbutter lovers

Ontbijtje voor peanutbutter lovers | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: