Dit zijn waarschijnlijk de meest gezonde frietjes die ik ooit gemaakt heb (en ken) en die voldoende afwijken van de gewone frietjes om niet een flauw aftreksel te zijn. Niet iedereen is dol op de ovenfriet (“dan kun je net zo goed gewone friet pakken. Dan maar een keer ‘zondigen’.”) maar dit is gewoon een geheel ander soort. En verdomde lekker, I’m telling you.
Ik besefte me vorige week dat ik gewoon nog nooit een recept voor frietjes hier heb geplaatst. Gewoon nog helemaal niet. Bizar eigenlijk, zeker omdat deze food blog toch gewoon Freud and FRIES heet. Je zou zeggen dat je er minstens… één recept voor frietjes zou mogen aantreffen.
Anders kan ik maar beter in Friesland gaan wonen, dan klopt er nog iets aan die naam.
Just kidding.
Ik ga dus niet in Friesland wonen.
Ik heb overigens wel de vraag gekregen of ik dan misschien Fries was, vanwege m’n blognaam. Ja, niet dus.
Courgette is ook nog eens een van mijn favoriete groente. Komt mooi uit want mama heeft een tuin vol courgettes. Die dingen groeien als… kolen. Al zouden ze een nieuw spreekwoord kunnen maken met courgettes. If you ask me.
Maar goed, without further ado, de courgette frietjes. Want daarvoor kwamen jullie toch?
Peper, zout en paprikapoeder ("naar smaak"/naar eigen idee)
Wat moet je doen
Snijd het stuk courgette langwerpige stukken ter grootte van frietjes (ik maakte ze ongeveer 9-10 cm lang).
Plaats in een ziploc bag of flinke plastic zak en voeg hieraan het havermoutmeel toe.
Schud goed tot elk courgette frietje bedekt is met meel.
Bedek een bakplaat met bakpapier en zet de oven op 220ºC.
Zet twee schaaltjes klaar: en meng in het ene de karnemelk en mosterd tot de mosterd goed is opgelost, en in de andere de havermout, peper, zout en paprikapoeder.
Haal de courgette frietjes één voor één (of met meerdere tegelijk, dat kan ook) eerst door het schaaltje melk-mosterd en vervolgens door de havermout. Plaats in rijen op de bakplaat.
Bak de courgette frietjes 15 minuten in de oven op 220ºC, draai ze vervolgens om en laat ook de andere kant 15 minuten in de oven bakken tot krokant.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: