Laatst vroeg iemand aan me hoe ik mijn friet het liefst at. Ik antwoordde hem dat ik eigenlijk nog zelden friet eet. De laatste keer was deze zomer toen ik met mijn ouders een ronde gefietst had en we bij een of andere shabby snackbar in Nijmegen een patatje satésaus haalden. De keer daarvoor was nog langer geleden.
Vroeger nam ik standaard een super frikandel speciaal zonder uien en een milkshake aardbei middel. Eens per week. Op zondag. Dat veranderde toen we thuis zelf friet gingen bakken en ik eigenlijk helemaal niet zo gek was op die kleine dunne, net iets te harde frietjes die verre van smaakten zoals de friet die mijn oom bakte in de lokale friettent.
In plaats van elke week friet eet ik nu elke week (zei ik elke week? Ik bedoel natuurlijk meerdere dagen per week) pompoenfrietjes. JEEEZUS. Pompoen is zo, zo, zó lekker! Je kunt het in allerlei vormen eten (pompoen cheesecake, pumpkin spiced latte, pompoensoep, gevuld met geitenkaas, door je baked oats – tjeeee, wat heb ik al veel pompoenrecepten online staan, en dat in een maand tijd…), maar je kunt het natuurlijk ook gewoon eten zonder veel poespas: lekker in de vorm van flink gekruide pumpkin fries.
Halveer de pompoen en verwijder pitten en draden. Wanneer de pompoen te hard is om te snijden kun je het alvast in de oven leggen terwijl deze opwarmt.
Snijd de pompoen in dunne smalle schijfjes.
Meng in een schaaltje de specerijen en het zout en strooi deze over de schijfjes. Hussel goed door elkaar zodat elke pumpkin frie bedekt is.
Verdeel over een bakplaat (bedekt met bakpapier) en zorg dat de fries niet dubbel liggen.
Bak 20 minuten in de oven op 200ºC en laat met openstaande ovendeur afkoelen.
Extra
Macro's afhankelijk van grootte van pompoen. Per 100 gram: Kcal: 35; v/k/e/vez: 0g, 8g, 1g, 1g.
3.5.3208
WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: