Spinazie-broccoli soep

Spinazie-broccoli soep | Freud and Fries

“Even wachten.”

Mijn ouders zijn zojuist mijn appartement binnengekomen en stuiten op een scenario dat tegenwoordig vrij normaal is bij mij. Mijn avondeten staat klaar. Op tafel. Op een snijplank. Lepel ernaast. (En vanaf hier wordt het net wat anders dan in elk ander huishouden.) Een camera ervoor. Op statief. Lens open. Daglichtlamp erbij. Iedereen even stil. Geen onverwachte schaduwen. Katten uit de buurt. Lepel ligt rechts terwijl ik links ben.

“Even wachten.”

Even nog niets doen terwijl ik in alle stilte voor mijn camera hang, nog de laatste aanpassingen doe, scherp stel. Knopje in. Drie twee één. Zzzzzzzz. KLIK!

Ja, is ‘ie goed? Oké, oké. In ieder geval scherp genoeg. Lens weer afdekken. Camera van het statief. Daglichtlamp uit. Dienblad weg, lepel aan de linkerkant. Geitenkaas en srirarcha door de soep.

Oké, tijd om te eten.


Spinazie-broccoli soep
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Wat heb je nodig
  • 40 gram (1 stuk) rode ui
  • 210 gram (1 stuk) prei
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1,3 L water
  • 550 gram broccoli
  • 200 gram verse spinaziebladeren
  • 30 gram tahin
  • Evt. peper en zout
Wat moet je doen
  1. Verhit een scheutje olie of gebruik een cooking spray in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen. Voeg toe aan de pan en bak zo'n 5 minuten.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Je kunt ook de stam gebruiken.
  4. Voeg het bouillonblokje, water en de broccoli toe en laat zo'n 20 minuten opstaan.
  5. Voeg de spinazie toe, laat nog zo'n 5 minuten opstaan en haal dan van het fornuis.
  6. Pureer met een blender zodat er geen stukjes meer in je soep zitten. Meng ook de tahin erdoorheen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Serving size: 1 Calorieën: 136 Vetten: 5 Koolhydraten: 13 Vezels: 7 Eiwitten: 9
Extra
Cal: 543; v/k/e/vez: 21g, 53g, 35g, 28g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: