Soep ♡ Creamy rucola-broccolisoep

Creamy rucola-broccolisoep | Freud and Fries

Soep.

Het is misschien niet de tijd van het jaar ervoor – alhoewel warme dagen zich blijven afwisselen met herfstdagen hier in Nederland – maar is het ooit écht niet de tijd voor soep?

Jup, soep kan altijd wel. En is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken, hoewel ik er somehow elke keer weer als een berg tegenop zie.

Deze dreamy creamy rucola-broccolisoep heb je in een mum van tijd gemaakt, is enorm lekker en een tikkeltje zomers en nog enorm gezond ook. Gewoon maken dus!


Creamy rucola-broccolisoep
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Wat heb je nodig
  • 80 gram rode ui
  • 500 gram broccoli
  • 125 ml kokosmelk (light)
  • 575 ml water
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 50 gram rucola
Wat moet je doen
  1. Zet een pan op en spray licht met wat non-stick spray.
  2. Snijd het uitje in snippers.
  3. Bak het versnipperde uitje in ongeveer 1-2 minuten tot het wat bruin wordt.
  4. Snijd ondertussen de broccoli in stukjes - zowel de roosjes als de stam. Verwijder alleen het onderste deel van de stam, de rest kan je gewoon gebruiken!
  5. Voeg de broccoli toe aan het uitje en bak kort mee.
  6. Voeg vervolgens de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe. Laat zo'n 10 minuten koken.
  7. Voeg ten slotte de rucola toe en pureer het geheel tot een soep.
Serving size: 1 Calorieën: 76 Vetten: 3 Koolhydraten: 11 Vezels: 4 Eiwitten: 5
Extra
Totale recept:
Kcal: 302; v/k/e/vez: 10g, 44g, 18g, 16g.

MEER RECEPTEN? BLIJF OP DE HOOGTE DOOR FREUD AND FRIES TE VOLGEN OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Andere soepjes…

Pompoen-bloemkoolsoep

Pompoen-bloemkool soep | Freud and Fries

Geroosterde broccolisoep

geroosterde-broccolisoep-freud-and-fries-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: