Soep ♡ Geroosterde broccolisoep

geroosterde-broccolisoep-freud-and-fries-1

Alle kinderen hebben een hekel aan spruitjes en broccoli. Tenminste, als je de tekenfilms moest geloven. Gold niet voor mij. Ik was er misschien niet bijster kapot van, ik vond het altijd wel gewoon goed te doen. Nou moet je het wel goed bereiden natuurlijk.

Niet dat dat bij ons thuis gebeurde. Sorry dat ik het zeg, mam, maar onze dagelijkse portie groente was meestal niet heel bijzonder. Gewoon een pan gekookte allemaal-van-hetzelfde-groente. Alleen sperzieboontjes. Alleen broccoli. Alleen bloemkool. Oké, vooruit, erwtjes EN worteltjes. Blote billetjes in het gras (witte bonen met snijbonen). Ja, dat waren de hoogtepunten. Met kerst kreeg je dan nog wel eens bloemkool met een kaassausje.

Achteraf bezien denk ik dat mijn ouders onze maaltijden misschien wel wat spannender hadden kunnen maken. Nu kan ik intens genieten van een mengelmoesje aan groenten. Maar goed, inmiddels ben ik (soort van) volwassen en misschien had het me als kind helemaal niets gedaan. Bovendien waren we ook niet een gezin van veel poespas.

Een hekel aan broccoli had ik nooit zo. Zelfs niet in zijn eenvoudige, gekookte vorm. Zeker geroosterd (of wil je het noemen?) in de Airfryer (ge-Airfry(e)d?) maak je me helemaal blij. Dus besloot ik er eens soep van te maken, zoals je vorig jaar rond deze tijd de broccoli-met-Slankie-soep overal voorbij zou komen.

Ik weet het, niet de meest mooie foto, maar wel een lekker receptje!

Geroosterde broccolisoep
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 3
Wat heb je nodig
 • 2 hele broccoli (1,3 kg)
 • 1 bakje Slankie 20+ smeerkaas (pittig)
 • 1 bouillonblokje
 • 0,5-1 L water (afhankelijk van hoe dun je je soep wilt)
 • Evt. peper en zout (en andere kruiden) om op smaak te brengen
Wat moet je doen
 1. Snijd de broccoli in stukken. Ik gebruik zowel de roosjes als de stam (behalve het onderste deel van de broccoli, die verwijder ik).
 2. Rooster de broccoli in partijen in de Airfryer. Ik doe het volgens mij op zo'n180ºC en haal de broccoli eruit wanneer deze knapperig is.
 3. Zet ondertussen een pan water op met het bouillonblokje en breng aan de kook.
 4. Voeg de broccoli toe en laat even meekoken tot zacht genoeg om gepureerd te kunnen worden. Dit hoeft niet heel lang, misschien zo'n 10 minuten
 5. Pureer in een blender, met een staafmixer of in een food processor de broccoli en het water tot een dikke (of dunnere) soep.
 6. Voeg ook de Slankie toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
 7. Dit maakt drie grote porties (of meerdere kleine). Ik vries altijd een deel in en dan gebruik ik het liefst zo min mogelijk water (want neemt minder ruimte in beslag). Toevoegen kan altijd achteraf nog!
Serving size: 1 Calorieën: 235.7 Vetten: 3 Koolhydraten: 8.7 Vezels: 15.3 Eiwitten: 29.3
Extra
Kcal: 707; v/k/e/vez: 18g, 26g, 88g, 46g.

Kooktijd is een ruwe schatting want het is er een beetje afhankelijk van in hoeveel partijen je de broccoli in de Airfryer roostert en hoe lang je het erin laat. Dit is ongeveer de tijd die ik ermee kwijt was.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Andere soepjes…

Zoete pompoensoep

zoete-pompoensoep-freud-and-fries-1

Creamy rucola-broccolisoep

Creamy rucola-broccolisoep | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: