Sinterklaas ♡ Kruidnoot blondies

kruidnoot-blondies-freud-and-fries-1

Op 12 november komt de Sint weer aan in ons land, maar al weken – wat zeg ik, maanden – lang hebben we ons daar mentaal, in de vorm van kruidnootjes, op kunnen voorbereiden. Dat soort voorbereidingen zijn mijn favoriet, zoals alle keren dat je vroeger het cakebeslag van de spatel mocht likken wanneer mama haar voorbereidingen trof voor een verjaardagsfeestje.

Een paar weken terug kreeg ik een pakketje toegestuurd van Body en Fit en mijn hart maakte zowaar een sprongetje. Vorig jaar had ik ze nog niet kunnen proeven, de protein kruidnootjes, maar dit jaar lagen er vijf zakken op mijn jeukende vingers te wachten.

❝Dus, wat gaat het worden, Monique?

‘s Nachts lag ik wakker, niet wachtend op geluiden uit mijn schoorsteen – ik heb immers geen schoorsteen – maar vooral omdat nieuwe ideeën in mijn hoofd oppopten. Kruidnootpizza… (binnenkort online!) en… kruidnoot blondies?

Zacht en smeuïg. Ik zet ze ook gewoon nu al op tafel!


Kruidnoot blondies
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 16
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 175ºC.
  2. Gebruik een kleine keukenmachine of rasp om de courgette te snijden tot kleine snippers.
  3. Mix de pindakaasmeel en water tot een geheel, ongeveer even dik als de cashewboter (je kunt zoals hierboven beschreven ook extra cashewboter gebruiken).
  4. Doe de courgettesnippers in een grote kom en voeg hieraan de cashewboter, pindakaas en alle overige ingrediënten behalve de kruidnoten toe.
  5. Maal de kruidnoten een paar keer kort zodat je grove brokken hebt. Schep door het beslag.
  6. Doe het beslag in een ovenschaal (ik gebruikte een schaal van 23 x 15 cm en belegde deze met een laag bakpapier over de lengte dat aan de uiteinden over de randen komt (maar niet aan de zijkant). Dit maakt het uiteindelijk makkelijker om de zachte blondies uit de ovenschaal te halen).
  7. Top met nog extra kruidnoten!
  8. Bak 10-15 minuten in de oven. De blondies zullen nog zacht zijn en zullen buiten de oven nog een tijdje moeten rusten om wat steviger te worden.
Serving size: 1 Calorieën: 91.4 Vetten: 5.4 Koolhydraten: 5.9 Vezels: 0.9 Eiwitten: 4.6
Extra
Totaal recept zonder extra kruidnoten als topping:
Cal: 1.462; v/k/e/vez: 87g, 95g, 74g, 15g.

* Je kan de pindakaas poeder en het water ook vervangen door 125 gram extra notenpasta

MEER RECEPTEN? VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Zelfgemaakte kruidnootjes…

Zelfgemaakte kruidnootjes met rice protein powder

Zelfgemaakte kruidnootjes met havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: