Op 12 november komt de Sint weer aan in ons land, maar al weken – wat zeg ik, maanden – lang hebben we ons daar mentaal, in de vorm van kruidnootjes, op kunnen voorbereiden. Dat soort voorbereidingen zijn mijn favoriet, zoals alle keren dat je vroeger het cakebeslag van de spatel mocht likken wanneer mama haar voorbereidingen trof voor een verjaardagsfeestje.
Een paar weken terug kreeg ik een pakketje toegestuurd van Body en Fit en mijn hart maakte zowaar een sprongetje. Vorig jaar had ik ze nog niet kunnen proeven, de protein kruidnootjes, maar dit jaar lagen er vijf zakken op mijn jeukende vingers te wachten.
❝Dus, wat gaat het worden, Monique?
‘s Nachts lag ik wakker, niet wachtend op geluiden uit mijn schoorsteen – ik heb immers geen schoorsteen – maar vooral omdat nieuwe ideeën in mijn hoofd oppopten. Kruidnootpizza… (binnenkort online!) en… kruidnoot blondies?
Zacht en smeuïg. Ik zet ze ook gewoon nu al op tafel!
30 gram kruidnoten (+ extra voor topping; ik gebruikte 36 gram extra)
Wat moet je doen
Verwarm de oven tot 175ºC.
Gebruik een kleine keukenmachine of rasp om de courgette te snijden tot kleine snippers.
Mix de pindakaasmeel en water tot een geheel, ongeveer even dik als de cashewboter (je kunt zoals hierboven beschreven ook extra cashewboter gebruiken).
Doe de courgettesnippers in een grote kom en voeg hieraan de cashewboter, pindakaas en alle overige ingrediënten behalve de kruidnoten toe.
Maal de kruidnoten een paar keer kort zodat je grove brokken hebt. Schep door het beslag.
Doe het beslag in een ovenschaal (ik gebruikte een schaal van 23 x 15 cm en belegde deze met een laag bakpapier over de lengte dat aan de uiteinden over de randen komt (maar niet aan de zijkant). Dit maakt het uiteindelijk makkelijker om de zachte blondies uit de ovenschaal te halen).
Top met nog extra kruidnoten!
Bak 10-15 minuten in de oven. De blondies zullen nog zacht zijn en zullen buiten de oven nog een tijdje moeten rusten om wat steviger te worden.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: