Zoete pompoensoep

zoete-pompoensoep-freud-and-fries-1

Over de jaren heb ik veel kleuren leren waarderen. Zoals paars, ik had vroeger een hekel aan paars. Roze vond ik ook echt een afschuwelijke kleur, misschien omdat het zo’n typische meisjeskleur is en mijn kamer als klein meisje oudroze was. Achteraf gezien eigenlijk best tof en later besloot ik mijn kamer ook lekker tegendraads felroze te verven. Ik had zelfs van die hele foute panterprint kussens en slopen over mijn poef. Heerlijk rebels omdat ik vooral zo niet was.

Maar oranje…

Ik weet niet wat het is met oranje, maar ik vind het de meest afschuwelijke kleur die er is. Het vloekt bovendien bij mijn haar (al is mijn haar nu dus zilvergrijs), dus oranje kon ik nooit dragen. En dan had je altijd Koninginnedag en WK’s en EK’s waarop ik semi-verplicht was me in die foeilelijke kleur te hijsen. Jep. #firstworldproblems

Maar oranje…

… pompoenen, daar ga ik van watertanden. Dat nu eindelijk weer de tijd is aangebroken waarop ik die gouden joekels in mijn winkelwagentje mag leggen, daar kan ik volop van genieten. Dat mijn huis opeens oranje kleurt en ruikt. YESSSS.

De afgelopen twee weken heb ik elke zaterdag een uurtje in de keuken gestaan om mijn pompoenen te roosteren en daarvan deze heerlijke soep te maken en vandaag wil hem graag met jullie delen. Helemaal niet zo moeilijk, vooral niet zoveel ingrediënten en gewoon keihard genieten.

Wie is er nog meer een echte pumpkin lover?

Zoete pompoensoep
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 3
Wat heb je nodig
  • 1 middelgrote pompoen (1 kg)
  • 525 gram zoete aardappel
  • 380 gram (2 stuks) rode paprika
  • 1 bouillonblokje (groente, kip of rund, wat jij wilt)
  • 0,5-1 L water (afhankelijk van de gewenste dikte)
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 200ºC. Ik leg tijdens het opwarmen de pompoen even in de oven zodat de schil wat zachter wordt en de pompoen beter te snijden is.
  2. Snijd de pompoen in grove stukken.
  3. Snijd ook de zoete aardappel in blokken, maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
  4. Doe alle ingrediënten in de oven en bak ongeveer 40 minuten of tot zacht genoeg om te verwerken.
  5. Zet ondertussen een grote pan op het fornuis met water en een bouillonblokje en breng aan de kook.
  6. Voeg pompoen, zoete aardappel en rode paprika toe en laat even meekoken. Dit hoeft niet heel lang omdat ze na de oven waarschijnlijk al zacht genoeg zijn.
  7. Doe alle ingrediënten (of in stappen uiteraard) in een blender of keukenmachine en maal fijn tot een dikke (of dunnere puree). Mijn ervaring is dat het in een blender meer werk is maar je wel een gladdere structuur krijgt.
  8. Breng eventueel op smaak met peper en zout of andere kruiden (heb ik niet gedaan omdat ik de smaak al goed genoeg vond) en serveer direct of verdeel in bakjes. Het is mogelijk de soep in te vriezen!
Serving size: 1 Calorieën: 297 Vetten: 0 Koolhydraten: 64.7 Vezels: 11.3 Eiwitten: 6.7
Extra
Cal: 891; v/k/e/vez: 1g, 194g, 20g, 34g.

Ben jij een echte pumpkin lover?
Hoeveel pompoenen gaan er bij jou in de week doorheen? Of wellicht is het beter om te vragen: per dag… Wat is jouw favoriete pompoenrecept?

Check ook andere pompoenrecepten hier:

Pompoenpizza met courgette en rode biet | Freud and FriesPompoenpizza

Pompoen cheesecakePompoen cheesecake

Pumpkin baked oats | Freud and FriesPumpkin baked oats

Spiced pumpkin fries | Freud and Fries-1
Pumpkin fries

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: