Dan kan ik je één ding beloven. Ik val instantly voor je. Jongen, meisje, man, vrouw. Het maakt me niet zoveel uit (aangezien gay marriagedit jaar ook is toegestaan), als er een mogelijkheid is om met je te trouwen en die green card te krijgen, yes please.
Nee, even serieus. Ik ben gek op de Verenigde Staten. I’m loving it.
En toch ook even serieus, ik heb het werkelijk eens met een Amerikaanse vriend erover gehad om op deze wijze in Amerika te kunnen wonen.
De fascinatie begon vóór ik erheen ging en bleef toen ik er de eerste keer kwam. En de tweede keer. En de derde keer. Ik vertoon ook alle verliefdheidsverschijnselen: vlinders in mijn buik, vlinders in mijn buik enne… ja, vlinders in mijn buik. Dat is eigenlijk al wel genoeg toch? Want wie heeft er nou VLINDERS IN ZIJN haar BUIK wanneer ze de verkeersborden bij het verlaten van het vliegveld ziet?
Ik heb er gewoond, gestudeerd, geroadtript en mijn vakantie doorgebracht. Ik ben er alleen niet geboren. Amerika heeft mijn hart gestolen.
Alleen al die enorme supermarkten. Veel leuker dan een dagje shoppen. Ja, geef mij maar een enorme Wholefoods, Costco of, nog liever, een of andere enorme buitenlandse supermarkt (Mexicaans, Japans, kom maar op). Dan koop ik al jullie schappen leeg.
Bijvoorbeeld pompoenpuree. Daar kun je dus pumpkin spice latte mee maken. Of deze pompoen cheesecake.
Een cheesecake zonder kaas maar wel met caseïne (ook een soort kaas) en pompoen, om alvast in de stemming te komen voor Halloween.
Wat heb je nodig
Bodem
Zie het recept voor de crunchy protein cookies. Ik halveerde dit recept maar als je een wat dikkere bodem wilt hebben kun je exact dit recept gebruiken. Ik heb de whey isolaat crispies niet toegevoegd.
20 gram (1 el) Coconut Nectar (of honing of agavesiroop)
½ tl pumpkin spices
6 gram (2 tl) maïzena
Wat moet je doen
Maak de bodem volgens recept zoals beschreven in de link hierboven.
Bedek een bakvorm van 9 x 9 cm met bakpapier en verdeel hierover de bodem (het past net dus het wordt een vrij dunne bodem!).
Voeg alle ingrediënten voor de vulling samen en meng goed. Verdeel over de bodem.
Bak 20-25 minuten in de oven op 175ºC. Laat afkoelen in de oven met het deurtje open voor ongeveer 10 minuten en laat dan volledig afkoelen (bij voorkeur in de koelkast).
Je kunt de cheesecake voorzichtig omdraaien op een bord, het bakpapier eraf peuteren en vervolgens weer voorzichtig omdraaien op de schaal waarop je het wit presenteren. Of gewoon direct uit de ovenschaal eten, dat kan ook.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: