Pompoenpizza met courgette en rode biet

Pompoenpizza met courgette en rode biet | Freud and Fries

Wanneer bombardeer je iemand tot vriend of vriendin? Ik stel mezelf soms wel de vraag of ik iemand een vriendin mag noemen en wanneer je voorbij de grens van “de kennis” bent gekomen. Maar de twee fantastische toppers met wie ik de enerlaatste dag van 2015 deze pompoenpizza bakte, noem ik zonder twijfel mijn vriendinnetjes. Want – met een kleine referentie naar Harry Potter (of ben ik de enige die de boeken zowat uit haar hoofd kent?) – sommige dingen kun je niet delen onder bevriend met elkaar te raken, en het creëren van een pompoenpizza is er daar een van.

Niet alleen maakten we een heerlijke cheesecake met opgeklopte yoghurt (hier een vergelijkbaar recept) maar zeker de pompoenpizza (of hartige  taart) was een (onverwachts) groot succes. Natuurlijk moest ik die bij thuiskomst nog eens maken om de verhoudingen nog eens na te gaan en de exacte hoeveelheden aan jullie te kunnen geven (perfectionisme much?).

Deze pompoenpizza met courgette en rode biet is werkelijk heerlijk en ik hoop dan ook dat je hem binnenkort gaat maken! In het originele recept gebruikten we ook nog pesto en tomatentapenade/rode pesto (wat een goede toevoeging is maar niet per se nodig! De rode biet en courgette zorgen ervoor dat de pizza niet te droog is).

Pompoenpizza met courgette en rode biet | Freud and Fries

En nog de foto van Davien’s blog:

pompoenpizza Vitanutritio

Pompoenpizza met courgette en rode biet
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 450 gram pompoenpuree (gelijk aan een kleine pompoen)
  • 50 gram kokosmeel (ik gebruikte deze kokosmeel)
  • 1 ei (48 gram)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 180 gram rode biet (of zoveel als jij nodig acht)
  • 140 gram courgette (of zoveel als jij nodig acht)
  • 15 gram geitenkaas
Wat moet je doen
  1. Bekleed een taartvorm van 24 cm en spray eventueel met non-stick spray.
  2. Meng de pompoenpuree, kokosmeel, ei en voeg daaraan de paprikapoeder en zout en peper toe.
  3. Verdeel de pizzabodem over de taartvorm en druk licht aan.
  4. Bak in de oven op 180ºC voor zo'n 35 minuten. Haal vervolgens uit de oven en laat volledig afkoelen zodat de pizzabodem nog wat steviger wordt.
  5. (Eventueel kun je hier dus pesto en tomatentapenade toevoegen, check hiervoor Davien's blog met het originele recept.)
  6. Snijd de rode bieten en courgette in plakken en beleg de pizza van buiten naar binnen.
  7. Verkruimel de geitenkaas over de pizza.
  8. Verwarm opnieuw in de oven, 25 minuten op 180ºC, of tot de geitenkaas licht gesmolten is.
  9. Serveer eventueel met wat verse basilicum of peterselie.
Serving size: 1 Calorieën: 574 Vetten: 22 Koolhydraten: 62 Vezels: 78 Eiwitten: 30
Extra
Cal: 574; v/k/e/vez: 22g, 62g, 30g, 78g.

LIKE FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOKPAGINA OM VAN ALLES OP DE HOOGTE TE BLIJVEN EN VOLG ME OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Pompoenpizza met courgette en rode biet”

  1. Marike schreef:

    Hmm wat heb je er toch weer een Pareltje van gemaakt! Zo leuk om te lezen en zo mooi om te zien :). Ik zit hier gewoon watertandend achter mijn beeldscherm op de vroege ochtend. Een stil verlangen naar deze heerlijke pizza komt spontaan naar boven. Ik weet wel wat ik deze week ga maken!
    Liefs, Marike

    • Monique schreef:

      Jaaaa lekker! En het was echt een top idee dat we deze gemaakt hebben, dat ga ik dus nooit meer vergeten! Ik ben benieuwd wat we de volgende keer gaan maken hihi. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: