English Muffins uit de magnetron

english-muffin-uit-de-magnetron-freud-and-fries

In het eerste jaar op de middelbare school hadden we een schoolreisje naar het Verenigd Koninkrijk, ergens bij Cambridge. Met de boot naar dat eiland aan de andere kant van de Noordzee en vervolgens met de bus naar een kostschool in Suffolk. Of wellicht was het niet precies daar, maar ik herinner me de naam van die plaats en hoe we in de bus erom gniffelden want het klonk wel een beetje als fuck, wáaaaaat.

GRAP-PIG.

Wat ik me ook nog herinner is dat we een avond witte bonen in tomatensaus kregen (my childhood’s favorite) en… de volgende ochtend weer. Heel normaal in Engeland. Iets minder normaal – en minder appetijtelijk – voor Monique.

Wat me wel lekkerder lijkt zijn de English muffins. Klinkt ook stukken beter dan witte bonen in tomatensaus for breakfast. En jij, heb je ooit witte bonen in tomatensaus gehad als ontbijt?


English Muffins uit de magnetron
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 5
Wat heb je nodig
  • 50 gram blokjes diepvriespompoen of pompoenmoes
  • 90 gram vloeibaar eiwit of 3 eiwitten
  • 75 gram Ultra Fine Oats (chocoladesmaak) of fijngemalen havermout met een beetje cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • Een snufje kaneel
Topping
Wat moet je doen
  1. Als je diepvriespompoen gebruikt, doe deze in de magnetron, ongeveer 2-3 minuten tot volledig ontdooid.
  2. Prak de pompoen fijn tot een moes.
  3. Voeg hieraan het eiwit, havermout, bakpoeder en kaneel toe.
  4. Meng goed tot een glad beslag.
  5. Schep steeds een volle lepel in een schaaltje (zodat er een klein bodempje in zit) - ik deed ongeveer 35 gram per keer - en doe dit voor 2 minuten in de magnetron (1000W).
  6. Besmeer met topping (naar keuze).
Serving size: 1 Calorieën: 71 Vetten: 5 Koolhydraten: 11.2 Vezels: 1.4 Eiwitten: 4.2
Extra
Totaal recept, zonder topping:
Cal: 355; v/k/e/vez: 5g, 56g, 21g, 7g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: