Muffin ♡ Double Trouble Chocolate Muffins

Double Trouble Chocolate Muffins | Freud and Fries

Zondag is bakdag.

Maar mijn zondagen zijn tegenwoordig echt-alles-behalve-bakdag. Soms heb ik een trainingsdate staan, soms plan ik dan mijn afspraak bij Health Advies, soms zit ik gewoon ineens in Londen (it happens you know). Als ik er wat langer bij stilsta, besef ik dat ik tegenwoordig eigenlijk amper toekom aan een bakdag. Twee jaar heb ik nu een food blog (als je de Engelstalige versie ook nog meetelt), maar het voelt af en toe alsof het steeds minder een food blog wordt. En dat wil ik helemaal niet, want júist het bakken en koken vond vind ik zo leuk.

Dus nu ik eindelijk eens een vrije zondag had besloot ik zij het op zaterdag maar weer eens te bakken en fotograferen. Dan weet ik ook precies weer waarom ik hiermee begonnen ben.

Om het eten.

NEE MONIQUE

Om het experimenteren. Met eten.

Double Trouble Chocolate Muffins | Freud and Fries

Deze muffins zijn het lekkerst wanneer ze nog warm zijn. Wanneer je ze laat afkoelen in de koelkast worden ze redelijk hard (het zijn nog net die rock cakes van Hagrid). Oplossing (als je ze niet meteen op wilt/kunt eten) is om de muffins zo’n 10-15 seconden op te warmen in de magnetron.

Double Trouble Chocolate Muffins | Freud and Fries

Een weetje over de No Sugar:

Wat mij opviel was dat op de verpakking staat dat er sprake is van 99,5 gram koolhydraten per 100 gram maar 0 kilocalorieën. Ja, da’ kan nie’, hè, was mijn eerste gedachte. Vervolgens ging ik opzoeken wat dat nou precies inhield.

De koolhydraten worden geleverd uit polyolen (ja, ik had in de eerste instantie ook geen idee) en polyolen zijn niet-intensieve (stevia is bijvoorbeeld wel weer intensief) zoetstoffen. Gebruik je in plaats van suiker dus, maar doordat het niet door ons lichaam wordt opgenomen, levert het geen calorieën. Erythritol is de enige natuurlijke polyol.


Double Trouble Chocolate Muffins
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Wat heb je nodig
Muffinbasis
Toevoegen voor chocoladehelft
 • 5 gram cacao poeder (bijvoorbeeld cacao poeder van Body en Fitshop)
 • 2 tl (10 ml) (karne)melk
Toppings
 • 8 gram cashewnoten (bijvoorbeeld deze cashewnoten)
 • 1 ontpitte dadel
Wat moet je doen
 1. Verwarm de oven op 180ºC.
 2. Leg alvast een muffinbakvorm met 6 (papieren) cups klaar.
 3. Mix alle ingrediënten voor het muffinbasisrecept in een blender of kleine keukenmachine tot één geheel (zonder klontjes). Je krijgt dan een redelijk dik beslag.
 4. Halveer het recept en voeg aan de ene helft extra melk en de cacaopoeder toe. Meng goed door elkaar.
 5. Schep steeds in elke muffincup de helft van het ene beslag en dan de helft van het andere beslag. Vul elke muffin tot ongeveer halverwege (of tot het beslag op is).
 6. Hak de cashewnoten fijn en de dadel in kleine stukjes.
 7. Verdeel deze toppings over de muffins (cashewnoten over chocoladehelft en dadels over de normale helft).
 8. Ik vulde de overige (lege) muffin cups met water (dat zou helpen om de muffins gelijkmatiger te laten rijzen).
 9. Bak de muffins 20 minuten op 180ºC. Laat even buiten de oven afkoelen.
Serving size: 1 Calorieën: 108 Vetten: 2 Koolhydraten: 13 Vezels: 4 Eiwitten: 9
Extra
Cal: 650; v/k/e/vez: 13g, 77g, 52g, 21g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Nog meer muffins…

Clean Protein Bar muffins

Clean protein bar muffins | Freud and Fries

PB&J muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: