Of in ieder geval uit mama’s tuin. Want eerlijk gezegd heb ik niet echt groene vingers. Peterselieplantjes uit de supermarkt verdorren waar ik bij sta. Het valt nog mee dat er basilicum in een bak op mijn balkon groeit.
Tuinieren heb ik niet echt meegekregen in de genen; en dat terwijl zowel mijn oma als moeder een eigen kas en moestuin hebben (gehad). Duidelijk het zwarte schaap.
Sorry mama, sorry oma.
Maar in ieder geval heb ik een hele lieve moeder die me bakken vol verse aardbeien meegeeft wanneer ik een keer langskom. Zo ook dit weekend, toen ik papa zijn Vaderdagscadeau kwam brengen en een lunch klaarmaakte.
Vorig jaar al wist ik dat ik nog eens een recept zou gaan maken met vers fruit uit mama’s tuin. En bij aardbeien denk ik aan jam. En bij jam denk ik aan pindakaas. Niet dat ik vroeger PB&J sandwiches at. Kaas en hagelslag, dat wel. Lekker Nederlands ook.
Maar kaas-en-hagelslag muffins… (of, wacht…), dan lijken PB&J muffins me een beter idee.
LET OP: MET DE CODE FREUD KRIJG JE 10% KORTING WANNEER JE BESTELT BIJ MYPROTEIN!
Meng de droge ingrediënten (volkoren meel tot bakpoeder) samen.
Meng de kwark, eieren, melk en 50 gram pindakaas samen.
Was de aardbeien en snijd in stukjes. Schep door de natte ingrediënten. Voeg eventueel (naar smaak) wat stevia toe.
Voeg natte ingrediënten toe aan droge ingrediënten en mix net lang genoeg dat het goed gemengd is.
Spray een muffin pan in met non-stick spray. Schep het beslag in de bakjes (geen papieren cups nodig). Ik maakte zelf 12 muffins en gebruikte het beslag voor de overige 2-3 muffins voor een hele grote muffin.
Meng nog een kleine theelepel (ongeveer 2 gram) pindakaas door het beslag van elke muffin om bovenop een swirl te krijgen).
Bak 25 minuten in de oven op 190ºC (conventionele oven) en laat volledig afkoelen buiten de oven.
Hey Bernadette, dat zou kunnen, maar ik heb het zelf nog nooit zo geprobeerd. Het zou kunnen dat je wat extra havermeel moet toevoegen zodat het beslag niet te nat is. Succes!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Kan ik dit ook maken zonder de 25gr pindakaas whey?
Hey Bernadette, dat zou kunnen, maar ik heb het zelf nog nooit zo geprobeerd. Het zou kunnen dat je wat extra havermeel moet toevoegen zodat het beslag niet te nat is. Succes!