Zoet ♡ Protein Nutella (Protella)

Protella- protein Nutella | Freud and Fries

Vandaag een week geleden was het National Chocolate Day.

Heb jij er iets van gemerkt? Waarschijnlijk niet want wij Nederlanders vieren het niet. National Chocolate Day is een (feest)dag in de Verenigde Staten, en daarnaast vieren we (of ze?) ook gewoon International Chocolate Day (13 september) en World Chocolate Day (7 juli). Omdat elk soort voedsel een eigen dag verdient of elke dag iets gevierd moet worden. Vandaag is het bijvoorbeeld National Candy Day en twee dagen geleden stonden de gevulde eitjes in het zonnetje, als ik Wikipedia mag geloven.

Omdat ik totaal niet op de hoogte ben van wanneer wat op welke dag wordt gevierd (zo kreeg ik laatst een bestraffend appje van mijn ouders omdat ik de verjaardag van mijn oom was vergeten; gelukkig weet ik mijn eigen geboortedatum dan weer wel), kom ik dus ook gewoon een week te laat met mijn potje chocolade aanzetten.

Protella- protein Nutella | Freud and Fries

Maar beter laat dan nooit, en al helemaal wanneer we het over chocolade hebben. Over Nutella, om precies te zijn – of nee – om protein Nutella (door mezelf omgedoopt tot Protella) om heeeeul precies te zijn.

Ik maakte deze Protella bijna een jaar geleden voor het eerst en besmeerde mijn eiwitrijk bananenbrood ermee. Echt VET LEKKER, I must say, maken dus! Het bananenbrood, als je wilt (of een mini-versie ervan), maar in ieder geval deze Protella.

Protella- protein Nutella | Freud and Fries

Vier ingrediënten, that’s all you need. Voor (protein) Nutella is dus echt geen National Day nodig, hè. ELKE DAG is NUTELLA DAG.

Protella- protein Nutella | Freud and Fries


Protella: protein Nutella
5.0 from 2 reviews
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 34*
Deze protein Nutella (Protella) is niet alleen heerlijk maar is ook werkelijk goed voor je! Je zult niet geloven hoe gezond dit is!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
 1. Meng de ingrediënten ongeveer 5 minuten in een keukenmachine, met een vork/spatel of met een staafmixer. Wanneer je caseïne wilt gebruiken in plaats van whey, voeg dan zo'n 100 ml extra amandelmelk toe.
Serving size: 1* Calorieën: 49 Vetten: 4 Koolhydraten: 1 Vezels: 1 Eiwitten: 3
Extra
Cal: 1.681; v/k/e/vez: 123g, 39g, 92g, 21g.

* Per 15 gram (1 eetlepel) proteïne Nutella.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


 

Ook lekker met chocolade…

Brownie dip

Chocolate chip cookie dough dip

5 reacties op “Zoet ♡ Protein Nutella (Protella)”

 1. Movewithmarieke schreef:

  Net gemaakt! lekkerrr! alleen hoe bewaar je dit? in de koelkast door de amandelmelk?

  • Monique schreef:

   Mooi dat het bevalt, Marieke! Ik bewaar het inderdaad in de koelkast. Als je langer houdbare amandelmelk hebt gebruikt (niet die uit het koelvak) dan blijft de Nutella ook behoorlijk lang goed. Ik heb het eens met karnemelk gemaakt (toen de amandelmelk op was) en die werd natuurlijk na een tijdje niet meer lekker omdat de karnemelk toen over datum was!

 2. Dimitri schreef:

  Zalig!

 3. philippe schreef:

  om het te delen op pinterest zal de url moeten aangepast worden

  • Monique schreef:

   Hey Philippe, ik kan niet precies zien (of begrijpen) wat er mis gaat bij de URL, ik zie het inderdaad ook! Maar je kunt altijd via de plaatjes zelf delen! Ik ga eens proberen te achterhalen wat er fout gaat met de URL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: