Hand omhoog als je altijd de beslagkom uitlikt (*zwaait wild met beide armen*). Dat uiteindelijk maar de helft van het recept in de oven belandt, vergeten we voor het gemak even. Het was toch al te veel. Right?
Ik maak graag recepten (bijvoorbeeld het deeg van deze protein pepernoten) die je rauw ook kunt eten, zodat ik me niet hoef af te vragen of die halve kilo meel of dat half dozijn rauwe eieren dat ik wegsnoepte nou wel zo’n goed idee was. Browniebeslag, met die intense chocoladesmaak, is zo’n gerecht waar je eigenlijk al je vingers in wilt steken om die vol genot schoon te likken, maar in de meeste gevallen niet zo’n slim idee met bloem en rauwe eieren.
Máár ik zeg in de meeste gevallen. En niet zonder reden.
Deze gezonde brownie dip eet je namelijk gewoon rauw, een echt chocoladerijk brownie beslag. Maar nu MAG het en is er niets mis met de rauwe producten. Als je wilt kun je dit recept ook veganistisch maken door in plaats van honing maple syrup (of andere zoetmaker naar keuze) te gebruiken.
Mix alle ingrediënten samen in een blender of kleine keukenmachine tot het een bijna gladde massa is. Schep in een schaaltje.
Optioneel: hak enkele blokjes chocolade in kleine stukjes/tot schaafsel en strooi over de brownie dip. Je zou de chocolade ook kunnen smelten en door de brownie dip mengen voor een internsere cacaosmaak. Serveer met koekjes, zoals graham crackers of met de krokante zadencrackers!.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: