Avocado brownies

Avocado brownies | Freud and Fries

Brownies met avocado. Cheesecake met tofu. Cake met courgette. Tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Ik kon de introductie van dit recept dus beginnen met een “het klinkt misschien vies maar…” alleen heb jij dat verhaal waarschijnlijk op honderden andere blogs en receptenpagina’s ook al gelezen.

Ga ik je niet aandoen. Tenzij je puur bij toeval hier bent gekomen, niet op de hoogte bent van de laatste food trends en dus echt staat te kijken van avocado brownies. In dat geval: geloof me, dit is echt lekker, je proeft de avocado niet eens!

Waarom zijn we toch steeds op zoek naar recepten met bizarre ingrediënten? Waarom zocht jij brownies met avocado en niet gewoon… brownies? Willen we eigenlijk gewoon een beetje gek zijn in deze wereld waarin “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” nog altijd het standaard is? Of heeft het er misschien mee te maken dat we eigenlijk die boter wel eens willen vervangen door iets anders? Iets meer verantwoord?

Ik wel namelijk en daarin past avocado erg goed als vervanger voor boter. Maar dat groene goedje staat niet altijd even mooi in gerechten waar je het witgele van boter zou verwachten. Bij brownies is dat echter geen probleem want de cacao is donker genoeg om de avocado te maskeren.

Maar eerlijk waar, avocado stond lange tijd voor mij, naast zuurkool en bier, op de lijst van dingen die ik dus écht niet lust. Dus avocado brownies, daar zou ik me ook absoluut niet aan wagen. Dikke doei, je eet ze maar lekker zelf op. Thank you very much.

Maar na al dit geëxperimenteerd en combinaties die ik voorheen altijd voor impossibru had gehouden, mag ik me ook hieraan wel wagen.

Avocado brownies | Freud and Fries

 

Avocado brownies | Freud and Fries

Avocado brownies
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 9
Deze avocado brownies zijn fudgy door het gebruik van zwarte bonen en avocado. Vrij van toegevoegde suikers en boter!
Wat heb je nodig
Brownies
  • 1 rijpe avocado
  • 75 druppels vanille stevia (of andere zoete vloeistof)
  • 1 (large) ei
  • 188 gram (1/2 cup) zwarte bonen, gewassen en uitgelekt
  • 37 gram (1/4 cup + 2 el) cacaopoeder
  • ¼ tl bakpoeder
  • ⅛ tl zout
  • 16 gram (1,5 el) gesmolten, geurloze kokosolie
  • 20 gram (1/8 cup) pure chocolade druppels
Wat moet je doen
Voor de brownies
  1. Pureer de avocado en bonen en voeg hieraan het ei en de stevia toe. Meng tot een geheel.
  2. Voeg vervolgens de cacao en het zout toe en meng nog eens grondig. Voeg dan de bakpoeder en kokosolie toe en mix weer, niet te lang.
  3. Ten slotte kun je nog de chocolade druppels toevoegen en even kort mixen zodat deze goed verdeeld zijn over het beslag. Giet het beslag dan in een gesprayde brownieschaal (ik gebruikte 15x15 cm).
  4. Bak op 160ºC in de oven voor 35 minuten. Laat volledig afkoelen (doordat de chocolade druppels gesmolten zijn is het nodig dat eerst de brownie afkoelt voordat je er iets mee doet omdat het nog steviger moet worden).
Serving size: 1 Calorieën: 102 Vetten: 7 Koolhydraten: 6 Eiwitten: 4
Extra
Brownies:
Cal: 919; v/k/e: 62g, 51g, 34g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

4 reacties op “Avocado brownies”

  1. Lyske schreef:

    Waar koop ik chocoladedruppels?

  2. ferdi schreef:

    Hoi Monique,

    Net je brownies gemaakt….niet te doen zooooo lekker. Niet verwacht!!
    Maar had de vanille stevia vervangen door sukrin en natrena. Waar haal ik de vanille stevia? En moeten er echt 75 druppels in? Lijkt zo veel. .

    Thanks alvast!!

    • Monique schreef:

      Hey Ferdi, wat leuk om te horen zeg! Ik heb deze vanille stevia destijds bij iHerb besteld, maar je kan natuurlijk ook de Flavdrops van My Protein of Natural Flavouring van Body en Fit proberen. Ik zou vooral zelf wat voorproeven wanneer je toevoegt en dan er rekening mee houden dat een beetje van de zoetigheid verdwijnt wanneer je de brownies bakt. Zelf vond ik 75 druppels (I know, klinkt als veel) wel nodig om de brownies zoet genoeg te krijgen, maar ga vooral uit van je eigen gevoel/smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: