Cake ♡ Frambozen-chocolade Smart cake

Smart cake | Freud and Fries

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat deze cake afgelopen week zowel op de social media van Freud and Fries als die van Bodyenfitshop voorbij kwam. Toen ik de foto van deze – al zeg ik het zelf – best wel awesome cake op Instagram postte raakten de mensen van Bodyenfit volgens mij een beetje enthousiast want ineens kreeg ik verschillende mailtjes of ik de foto misschien zou willen delen.

Maar het recept… dat hield ik geheim.

Dit is namelijk niet zomaar de Smart cake van Bodyenfit, dit is een GEZONDERE versie! Jawel, je wilt misschien even goed kijken naar dit recept.

Cakes zijn over het algemeen gemaakt met een aantal basisingrediënten: meel, suiker, boter, eieren. Aangezien ik de suikervrije Smart cake mix gebruikte is deze cake natuurlijk al suikervrij. Maar dat is niet alles!

Ik had namelijk al eens eerder een vetarme cake gemaakt, dat wil zeggen, zonder boter of olie te gebruiken. Dus ik dacht, zou dat ook kunnen met deze cake mix?

Smart cake | Freud and Fries

 

Smart cake | Freud and Fries

Nou, ik kan je vertellen: het kan.

Feel free dit recept te gebruiken en je eigen ingrediënten te gebruiken wanneer jij JOUW variatie op de Smart cake maakt. En wanneer je dat doet, tag me (@freudandfries op Instagram) dan eens in je foto of stuur het naar mijn Facebookpagina (zie hieronder), ik ben enorm benieuwd naar jullie creaties!

Smart cake | Freud and Fries

Frambozen-chocolade Smart cake
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 14
Dit is de gezondere versie van de Smart cake van Body en Fitshop. Zonder boter of olie te gebruiken kun je een perfecte Smart cake op tafel zetten.
Wat heb je nodig
 • 1 Smart cake mix
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfgemaakte appelmoes
 • 100 gram ontpitte dadels (ik gebruikte Fresh Excellent Lucky dates)
 • 4 el water
 • 7 gram (1 el) cacao poeder
 • 150 gram bevroren frambozen
Wat moet je doen
 1. Mix de cake mix, de 4 eieren en appelmoes samen in een grote kom.
 2. Giet het beslag in een gesprayde (non-stick spray) cakevorm (normale grootte).
 3. Pureer de ontpitte dadels, het water en de cacaopoeder in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een pasta. De pasta moet niet te waterig zijn maar ook niet te stevig zodat je het door de cake kunt swirlen.
 4. Voeg de frambozen en de chocolade-dadel pasta toe aan het beslag. Druk de frambozen op verschillende plaatsen in het beslag en swirl de chocolade-dadel pasta er doorheen.
 5. Bak de cake in 60 minuten op 160ºC (op de verpakking staat 75 minuten maar bij mij was de cake al klaar bij 60 minuten).
Serving size: 1 Calorieën: 133 Vetten: 2 Koolhydraten: 24 Eiwitten: 4
Extra
Cal: 1.866; v/k/e: 34g, 334g, 52g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En dit vind je vast ook wel lekker…

Perencake

Perencake | Freud and Fries

Angel food cake

High protein angel food cake | Freud and Fries

Framboos-Oreo bananenbrood

Framboos-Oreo bananenbrood | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: