Koek ♡ Krokante zadencrackers

Krokante zadencrackers| Freud and Fries

Toen ik terugkwam uit de Verenigde Staten en in het daaropvolgende schooljaar met mijn bachelorscriptie aan de slag ging, wilde ik meer dan alleen onderzoek verrichten en daarover een verslag schrijven. In de zomervakantie verdiepte ik mij in een mogelijke studie aan Wageningen Universiteit en kwam zo bij de minor Psychobiology of Eating Behaviour.

Mijn passie voor voeding bestond destijds al en enthousiast pakte ik een paar dagen per week de trein naar Ede-Wageningen en vervolgens de bus (later de fiets) naar het Forum tussen de koeien en schapen en het gras. Na vooral op stedelijke campussen rondgelopen te hebben was dit wel een hele bijzondere ervaring.

Krokante zadencrackers| Freud and Fries

Het mooiste van alles vond ik nog het Restaurant van de Toekomst. In dit gebouw deden we met een groepje onderzoek naar de verschillende aspecten van croissants. Misschien niet het meest doordachte maar waarschijnlijk wel het meest smakelijke onderzoekje: onze proefpersonen mochten in gescheiden hokjes croissants van verschillende winkels en bakkers beoordelen op structuur, geur, smaak, enzovoorts.

Je oordeel van een voedselproduct is namelijk niet enkel afhankelijk van smaak.

Krokante zadencrackers| Freud and Fries

Er is iets aan de crunch die je hoort en ervaart wanneer je een cracker doorbijt wat hem zoveel malen lekkerder maakt dan een zacht koekje. Ik zou het niet goed kunnen omschrijven want het is puur een gevoel. Hetzelfde heb ik bij knäckebröd versus een boterham.

Je kunt een dip oplepelen. Maar zoveel lekkerder is het wanneer je daarbij een crunchy crackers hebt!

Krokante zadencrackers| Freud and FriesBen je ook benieuwd naar de dip bij deze foto’s? Kijk dan hier: gezonde brownie dip.


Krokante zadencrackers
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 27
Krokant, knapperig en een rijke smaak. Deze zadencrackers zijn de ideale snack, de ideale dipper en vol gezonde zaden.
Wat heb je nodig
  • 185 gram volkoren meel
  • ½ tl baking soda
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl Keltisch Zeezout
  • 80 gram rietsuiker molasse
  • 40-50 druppels stevia
  • 25 gram (2 el) gesmolten kokosolie (bijvoorbeeld Coconpure kokosolie (My Protein) of Kokosolie Extra Virgin (Body en Fitshop))
  • 60 ml (4 el) ongezoete amandelmelk
  • 22 gram (2 el) chia zaad
  • 16 gram (2 el) lijnzaad
  • 18 (2 el) sesamzaad (bijv. bij Ekoplaza)
Wat moet je doen
  1. Maak eerst een mix van de zaden.
  2. Meng het meel, baking soda, kaneel, gember en zout samen met de helft van de zaden.
  3. Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en kneed tot een bal.
  4. Rol het deeg uit in een zo rechthoekig mogelijke lap. Snijd met een mes het deeg in rechthoekige crackers. Ik haalde er 27 stuks uit.
  5. Verdeel de overige zaden over het deeg (je kunt wat overhouden).
  6. Bak de crackers 20 minuten op 160ºC (hete lucht) en laat volledig afkoelen in de oven om zo knapperig mogelijk te krijgen.
Serving size: 1 Calorieën: 50 Vetten: 2 Koolhydraten: 6 Eiwitten: 1
Extra
Cal: 1.363; v/k/e: 52g, 172g, 31g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Dit kan zomaar ook iets voor jou zijn…

Suikervrije lange vingers

Golden Oreos

2 reacties op “Koek ♡ Krokante zadencrackers”

  1. Eve Kinney schreef:

    I love all of your ideas and healthy recipes … thank you for all of them !! ;>)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: