Waarom zou je zelf lange vingers maken wanneer je ze ook in de supermarkt kunt kopen? Waarom zou je zelf lange vingers maken als je ze ook kunt krijgen zonder een vinger (oh please, Monique) uit te steken?
Zelfgemaakte lange vingers zijn altijd net iets lekkerder en specialer dan die in de supermarkt gekocht zijn.
Zelfgemaakte lange vingers bevatten geen ingrediënten waar je vraagtekens bij kunt zetten, je weet precies wat erin gaat (al valt dit over het algemeen bij lange vingers wel mee zover ik weet).
DEZE zelfgemaakte lange vingers zijn suikervrije lange vingers, dat wil zeggen, er zijn geen (geraffineerde) suikers aan toegevoegd.
Lange vingers, ook wel Savoiardi genoemd (afkomstig uit het hertogdom Savoye in Frankrijk), is een luchtig koekje, gemaakt van ei en suiker. Het is een vingerkoekje, ook wel boudoir (Frans voor lange vinger) genoemd, dat bij de koffie kan worden gegeten en vaak verwerkt wordt in tiramisu. Een lange vinger is vrij neutraal van smaak, gezoet door de suiker.
Lange vingers zijn niet erg moeilijk om te maken, maar het is wel belangrijk om de juiste verhoudingen te kiezen. Bij teveel meel in vergelijking met ei wordt je beslag te vast en houd je een klont deeg over, bij te weinig meel krijg je een bros koekje dat bij de lichtste aanraking uit elkaar valt. Hetzelfde geldt voor het bakken: check even na 13-15 minuten of de lange vingers al stevig zijn, anders moeten ze nog een paar minuten extra.
Ik bakte zelf in twee lagen en heb de bovenste laag bij 13 minuten er al uit kunnen halen en vervolgens de onderste laag nog 5 minuten extra gegeven.
Klop het eiwit op tot stijf, voeg halverwege de stevia toe (ongeveer 5 minuten).
Klop in een aparte kom het eigeel met de stevia, het zout en vanille extract ongeveer 5 minuten tot lichtgeel van kleur en romig.
Spatel voorzichtig het eigeel door het eiwit tot volledig opgenomen. Voeg vervolgens (in delen) de havermoutmeel toe door ook deze in het eierbeslag te "vouwen". Doe dit ook weer voorzichtig om te voorkomen dat veel lucht verloren gaat.
Schep het beslag in een spuitzak met een grote opening (geen kartels) en spuit steeds een dubbele lijn of in ieder geval een redelijk brede lijn met de opening laag aan het blad op een ovenplaat/bakpapier.
Bak 15-20 minuten in de oven op 180ºC (hete lucht) of tot de lange vingers stevig aanvoelen.
Ik vroeg me af je hebt kei veel lekkere en gezonde dingen op je blog staan.
Wat ik me dan eigenlijk af vroeg waarom je er geen video eraan toe zou kunnen voegen.
En voor je volgers is het misschien zelfs ook fijner om te zien ipv van te lezen.
Ohja waar haal jij trouwens je de stevia vandaan want daar ben ik wel naar opzoek eigenlijk.
Ten eerste, dank je voor je gave compliment, woehoe! En wie weet komen er nog wel een keer video’s maar helaas ben ik nog een totale noob op dat gebied dus zal ik me er allereerst in moeten gaan verdiepen hoe ik dat aan ga pakken en er iets fatsoenlijks van maak (perfectionist als ik ben kost dat ENORM veel tijd haha). Maar who knows, who knows, ik heb er wel al eens over zitten denken in ieder geval!
De stevia die ik hier gebruik heb ik besteld bij een webshop van een kennis (als het goed is is er een linkje bij de ingrediëntenlijst). Ik koop tegenwoordig ook wel Flavdrops bij My Protein (je zou bijv. ook de vanillesmaak kunnen pakken), al is dat niet echt stevia (maar ze hebben ook smaakjes gezoet met stevia) en je zou bij iHerb kunnen kijken! Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Dag Monique,
Ik vroeg me af je hebt kei veel lekkere en gezonde dingen op je blog staan.
Wat ik me dan eigenlijk af vroeg waarom je er geen video eraan toe zou kunnen voegen.
En voor je volgers is het misschien zelfs ook fijner om te zien ipv van te lezen.
Ohja waar haal jij trouwens je de stevia vandaan want daar ben ik wel naar opzoek eigenlijk.
Ik hoor het graag van je!
Met vriendelijke groet,
Stef
Hey Stef,
Ten eerste, dank je voor je gave compliment, woehoe! En wie weet komen er nog wel een keer video’s maar helaas ben ik nog een totale noob op dat gebied dus zal ik me er allereerst in moeten gaan verdiepen hoe ik dat aan ga pakken en er iets fatsoenlijks van maak (perfectionist als ik ben kost dat ENORM veel tijd haha). Maar who knows, who knows, ik heb er wel al eens over zitten denken in ieder geval!
De stevia die ik hier gebruik heb ik besteld bij een webshop van een kennis (als het goed is is er een linkje bij de ingrediëntenlijst). Ik koop tegenwoordig ook wel Flavdrops bij My Protein (je zou bijv. ook de vanillesmaak kunnen pakken), al is dat niet echt stevia (maar ze hebben ook smaakjes gezoet met stevia) en je zou bij iHerb kunnen kijken! Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
Fijne avond nog!