Havermout is bij mij thuis favoriet. Niet alleen eet ik het zo goed als elke ochtend als ontbijt, maar ook mijn katten trekken het maar wat graag uit de kast. Niet helemaal tot blijdschap van mij, want ik sta niet graag om half zeven ‘s ochtends met handveger en blik en stofzuiger mijn vloer schoon te maken, maar mijn geliefde kater denkt daar anders over.
Je kunt zo ongelofelijk veel doen met havermout (ik hoop ook nog eens Havermoutje te kopen en daaruit flink wat recepten te maken), zeker wanneer je het niet over een stoffige vloer verspreid. Je kunt er bijvoorbeeld meel van maken en het gebruiken in kwarkbollen. Of als bodem voor een taartbodem of basis voor een crumble (zoals deze pistache crumble cheesecake!). Als coating voor courgette frietjes heb ik ‘m ook wel eens gebruikt!
Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Koekjes bakken, zoals deze krokante protein hazelnootkoekjes, heb je er ook snel mee gemaakt!
Voeg de droge ingrediënten (eerste vier ingrediënten) met de kokosolie toe aan een keukenmachine en mix tot een licht korrelig geheel.
Klop in een aparte schaal het ei met het vanille extract en de melk in ongeveer 30 seconden wat luchtig.
Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en meng tot een plakkerig beslag.
Pulseer de rozijnen en hazelnoten los ervan in een keukenmachine zodat deze wat kleiner zijn. Roer door het beslag.
Schep steeds een lepel van het beslag op een met bakpapier afgedekte ovenplaat. Ik maakte zelf twaalf koekjes. Met een bevochtigde vork of lepel kun je mooie platte rondjes maken. Je mag het beslag echt goed plat maken want het gaat in de oven nog een beetje rijzen.
Bak 10 minuten in de oven op 180ºC. Laat buiten de oven afkoelen, dan worden de koekjes goed krokant.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: