Een eigenschap die als een rode draad door mijn leven loopt maar wat ik me eigenlijk pas afgelopen jaar ben gaan realiseren. Vroeger uitte het zich in verhalen – urenlang kon ik achter de oude PC zitten en A4’tjes volschrijven over een meisje dat in een klein dorpje in Frankrijk woonde en door oorlog de wereld rondtrok -, schetsen van variaties op de Powerpuff Girls, levens die zich afspeelden in mijn Belville huis of de kerstklokjes die mama en ik maakten van glazen kralen. Ik tekende, schreef, beschilderde glazen en mokken en, ja, ik heb zelfs gebreid.
Desondanks noemde ik mezelf nooit creatief. Moest je om jezelf creatief te noemen ook niet goed zijn? Perfectionisme, dat woord kwam al wel jaren voor in mijn woordenboek.
Onzin natuurlijk. Je bent creatief als je met nieuwe dingen komt. Punt.
En soms, wanneer ik wat rond zit te neuzen in kookboeken en online, of wanneer ik onder de douche sta (dat zijn de beste momenten voor inspiratie), en er opeens weer een nieuw idee opkomt, vind ik mezelf best wel creatief.
Anyway, dit is dus eigenlijk een post over kaas-kwarkbollen, niet zozeer over hoe creatief ik nu wel of niet ben, maar ach, ik wilde het even meegeven, hè!
Doe alle ingrediënten, op de kazen na, in een kom en mix tot een dik, plakkerig geheel.
Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg samen met 40 gram van de geraspte kaas aan het beslag toe (houd de overige 25 gram nog even apart). Meng er goed doorheen.
Schep het beslag in 12 bollen op een ovenplaat, bedekt met bakpapier (eventueel met je handen/een lepel de bollen wat hoger maken, hoewel deze bollen steviger zijn dan de Winterse protein kwarkbollen).
Strooi over elke bol de rest van de geraspte kaas.
Bak de kaas-kwarkbollen in de oven op 180ºC voor 20 minuten. Laat even afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt (dan komen ze makkelijker los).
Jeeeeeeej! Hoe lang je ze kan bewaren durf ik niet te zeggen – of in ieder geval niet met 100% zekerheid – omdat ze bij mij meteen opgingen! Ik denk een paar dagen in de koelkast en invriezen is natuurlijk altijd mogelijk voor een langere tijd! Ik weet niet wat nis betekent 😛 maar mocht je nat bedoelen (?): misschien nog even wat langer in de oven laten tot ze wat droger eruit komen!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Superleuk om hartige kwarkbollen te maken! Goed plan! En wat een fantastische site heb je! Ik ga DIRECT caseine bestellen en fluff uitproberen
Aaaah wat leuk, Nora! Wat een mooie woorden en ik ben enorm benieuwd wat je van die fluff gaat vinden, let me know! Liefs, Monique
Hey,
ik heb deze uitgetest en ze zijn lekkeeeeur! ik vraag me gwn af hoelang ik ze kan bewaren en of het normaal is dat ze nog wat nis zijn vanbinnen?
groetjes
Jeeeeeeej! Hoe lang je ze kan bewaren durf ik niet te zeggen – of in ieder geval niet met 100% zekerheid – omdat ze bij mij meteen opgingen! Ik denk een paar dagen in de koelkast en invriezen is natuurlijk altijd mogelijk voor een langere tijd! Ik weet niet wat nis betekent 😛 maar mocht je nat bedoelen (?): misschien nog even wat langer in de oven laten tot ze wat droger eruit komen!