Brood ♡ Bammetjes of hartige wentelteefjes

Bammetjes of hartige wentelteefjes | Freud and Fries

Eens in de zoveel tijd was het feest thuis. Eens in de zoveel tijd pakte mama de koekenpan uit de kast, melk uit de koelkast en eieren uit de kelder. Oud brood werd bij ons niet zomaar weggegooid. Nee, dan maakte ze bammetjes.

Bammetjes beschouwde ik altijd als iets speciaals. Ik had nog nooit iemand over bammetjes gehoord of iets soortgelijks en had ook nooit een andere moeder hetzelfde zien maken. Een paar maanden geleden vroeg ik mijn moeder naar “het recept voor bammetjes” en besefte ik dat het eigenlijk gewoon wentelteefjes waren. Maar dan zonder (vanille)suiker.

Bammetjes of hartige wentelteefjes | Freud and Fries

Bammetjes (want voor mij zullen die hartige wentelteefjes altijd bammetjes blijven heten) roepen bij mij sterke jeugdherinneringen op. Terwijl ik sta te bakken en stukjes in melk en ei gedoopt brood met een vork omdraai loopt het water me al in de mond, zelfs al is het jaren en jaren geleden dat ik mijn laatste stukje at.

Ja, precies als vroeger! HEERLIJK!

Ik voegde zelf nog wat paddenstoelen toe (en uiteraard nog een flinke kwak cottage cheese) om het wat aardser te maken. Het mag dan wel geen herfst zijn maar het past perfect bij de hartige bammetjes.

Bammetjes of hartige wentelteefjes | Freud and Fries

 

Bammetjes of hartige wentelteefjes | Freud and Fries

Ik hoop dat jullie net zo kunnen genieten van mama’s receptje met een vleugje Monique als ik!

Dit recept is onderdeel van de post over Eieren.


Bammetjes of hartige wentelteefjes
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat doe je met oud brood? Je maakt er bammetjes - ofwel hartige wentelteefjes - van! Een simpel familierecept bij mij thuis.
Wat heb je nodig
  • 100 ml karnemelk of magere melk
  • 1 ei
  • ¼ tl Keltisch Zeezout
  • peper en bieslook
  • 2 boterhammen
  • Optioneel: verschillende eetbare paddenstoelen
Wat moet je doen
  1. Meng in een kom de melk, ei, zout, peper en bieslook.
  2. Scheur de boterhammen in kleinere stukken en strooi over het eiermengsel. Schep goed door elkaar zodat elk stuk boterham het ei kan absorberen.
  3. Breng een koekenpan op temperatuur (middel tot heet) en bak in zo'n 5-10 minuten de bammetjes lichtbruin. Ik voegde er in de laatste paar minuten nog paddenstoelen aan toe.
  4. Serveer met een grote schep cottage cheese.
Serving size: 1 Calorieën: 255 Vetten: 8 Koolhydraten: 31 Eiwitten: 15
Extra
Bammetjes zonder paddenstoelen of cottage cheese:
Cal: 255; v/k/e: 8g, 31g, 15g.

Ken jij bammetjes?

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Meer brood…

Low carb avocado brood

Low carb avocado brood | Freud and Fries

Hartig cloud bread

Cloud bread | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: