Dinner ♡ Pompetti met gerookte kip, dadel en geitenkaas

Pompetti met gerookte kip, dadel en geitenkaas | Freud and Fries

Meestal gooi ik mijn pompoen gewoon in dikke schijven de oven in maar afgelopen week besloot ik weer eens “gek te doen” en maakte ik er spaghetti van. Ik doopte het om tot pompetti (geen idee of het al bestond) en ging op zoek naar inspiratie voor mijn oranje slierten. Uiteindelijk kwam ik uit bij een ultieme combinatie: gerookte kip, dadel (bijvoorbeeld die van Yogi & Yousef), geitenkaas en wat verse munt.

Mijn nieuwe favoriet. Wat is de jouwe?

 

Ook lekker met pompoen:

Pompetti met gerookte kip, dadel en geitenkaas
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 250 gram flespompoen (ongeveer ¼ maar je hebt meer nodig om goede slierten te kunnen snijden)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 65 gram gerookte kip
  • 15 gram geitenkaas (1 blokje)
  • 40 gram dadel
  • 50 gram verse spinazie
  • Enkele blaadjes munt
Wat moet je doen
  1. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees met een julienne snijder (of Spirelli) in slierten.
  2. Doe de slierten in een schaal en voeg de specerijen, zout en peper toe. Hussel goed door elkaar.
  3. Breng een koekenpan op middelhoge temperatuur, voeg spray of olie toe, en roerbak de pompetti in 5-10 minuten tot beetgaar.
  4. Maak een bord op met verse spinazie, doe hierop de pompetti en maak af met gerookte kip in plakjes gesneden (eventueel ook nog even opwarmen in de koekenpan), verkruimelde geitenkaas en in stukjes gesneden dadel. Garneer met wat verse munt.
Serving size: 1 Calorieën: 312 Vetten: 4 Koolhydraten: 50 Vezels: 6 Eiwitten: 22
Extra
Cal: 312; v/k/e/vez: 4g, 50g, 22g, 6g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Meer avondeten…

Spruitjesstamppotje

vivera-spruitjes-stamppotje-freud-and-fries

Witte veggiepizza

Witte veggiepizza | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: