Dinner ♡ Pompetti met gerookte kip, dadel en geitenkaas
Meestal gooi ik mijn pompoen gewoon in dikke schijven de oven in maar afgelopen week besloot ik weer eens “gek te doen” en maakte ik er spaghetti van. Ik doopte het om tot pompetti (geen idee of het al bestond) en ging op zoek naar inspiratie voor mijn oranje slierten. Uiteindelijk kwam ik uit bij een ultieme combinatie: gerookte kip, dadel (bijvoorbeeld die van Yogi & Yousef), geitenkaas en wat verse munt.
250 gram flespompoen (ongeveer ¼ maar je hebt meer nodig om goede slierten te kunnen snijden)
2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
Zout en peper naar smaak
65 gram gerookte kip
15 gram geitenkaas (1 blokje)
40 gram dadel
50 gram verse spinazie
Enkele blaadjes munt
Wat moet je doen
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees met een julienne snijder (of Spirelli) in slierten.
Doe de slierten in een schaal en voeg de specerijen, zout en peper toe. Hussel goed door elkaar.
Breng een koekenpan op middelhoge temperatuur, voeg spray of olie toe, en roerbak de pompetti in 5-10 minuten tot beetgaar.
Maak een bord op met verse spinazie, doe hierop de pompetti en maak af met gerookte kip in plakjes gesneden (eventueel ook nog even opwarmen in de koekenpan), verkruimelde geitenkaas en in stukjes gesneden dadel. Garneer met wat verse munt.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: