Ik heb een zwakte voor een bepaald woord. Het is een trigger, zoals wanneer mensen je naam zeggen je automatisch opkijkt. Ik heb dat bij het woord “uitdaging”. Dan ben ik als die speurhond die een verdacht geurtje heeft opgepikt en zijn neus de lucht in steekt.
Challenge? What? Where?
Is er een mogelijkheid dat ik mee doe?
Vivera kwam met het toffe idee iedereen uit te dagen een stampotje te maken. Geheel naar eigen invulling, zolang er maar worstjes en spekjes uit hun vega-assortiment werden gebruikt. En had ik nou net dit recept voor zoete spruitjes uit de oven gemaakt. De keuze was snel gemaakt met welk stampotje ik zou komen.
Het is een echte aanrader voor de winterdagen: een dampend bord met hartige aardappel en spruitjes vermengd met de smaak en geur van de zoete Spekcjes. Ik zeg: eet smakelijk!
4 el melk (bijv. karnemelk, magere melk of amandelmelk)
100 gram spruitjes uit de oven (zie ook dit recept)
200 gram Spekcjes
1 el abrikozenjam (light, van de Lidl)
1 scheut appelciderazijn
Wat moet je doen
Vooraf: ik bakte een hele bak krieltjes in de oven (30 minuten op 180ºC en vervolgens 30 minuten op 220ªC) en gebruikte daarvan 180 gram gebakken/gepofte krieltjes.
Prak de krieltjes en voeg de melk eraan toe. Ik gebruikte zelf een kleine keukenmachine om de aardappeltjes grof te malen.
Voeg ook de spruitjes eraan toe (check het recept voor de spruitjes uit de oven in de link hierboven), prak/maal deze door de stamp. Bewaar eventueel nog wat gehalveerde spruitjes om eroverheen te scheppen op het eind.
Bak de Spekcjes in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Haal deze eraf wanneer ze licht gebakken zijn.
Voeg jam en azijn toe en meng goed. Schep vervolgens over en door de stamp.
Voeg eventueel nog wat extra spruitjes toe ter decoratie.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: