Pizza ♡ Ultra low carb pizza

Ultra low carb pizza | Freud and Fries

❝Mij kun je midden in de nacht wakker maken voor pizza.

Dat zijn van die uitspraken waarvan je eigenlijk hoopt dat er nooit iets mee gedaan wordt. Stel je voor dat er werkelijk iemand midden in de nacht aan je bed komt te staan, twee pannendeksels tegen elkaar slaat (doet me denken aan groep 8 kamp trouwens, toen gebeurde dat ook daadwerkelijk, what the heck) en vervolgens mededeelt zojuist een pizza uit de oven gehaald te hebben, speciaal voor jou gebakken. Hoe ongelofelijk lekker die pizza ook mag zijn, om twaalf uur ‘s nachts, juist ontwaakt, gaat die me niet zo smaken.

Midden in de nacht kun je me beter laten slapen.

Maar meestal is de intentie ook niet om iemand daadwerkelijk op dat godvergeten uur uit bed te trommelen maar meer om op een originele (of juist cliché, het is maar hoe je het bekijkt) manier te vragen waar zijn of haar hartje net iets harder gaat kloppen. Waarvan het water je in de mond loopt. Waarbij je denkt aww yissss, come to mama!

Wat je als laatste avondmaal zou eten of het enige voer wat je meeneemt naar dat onbewoonde eiland.

Voor mij is dat pizza.

Of cottage cheese. Maar aangezien die ook in dit recept zit heb ik nog eens de twee spreekwoordelijke vliegen in één klap. Hoppa. En deze Ultra Low Carb Pizza… je mag me er spreekwoordelijk midden in de nacht voor wakker maken!

Ultra low carb pizza | Freud and Fries

Ultra low carb pizza | Freud and Fries


Ultra low carb pizza
5.0 from 1 reviews
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
 • 3 eieren
 • 50 gram cottage cheese
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl cream of tartar (optioneel)
 • 5 gram kokosmeel (ik gebruikte deze Pure Kokosmeel)
Wat moet je doen
 1. Zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier en spray in met non-stick spray. Breng de oven op temperatuur (150ºC).
 2. Scheid eigeel van eiwit in twee aparte schalen.
 3. Voeg bakpoeder en cream of tartar toe aan het eiwit en klop op tot luchtig en bijna stijf (ongeveer 2-3 minuten).
 4. Voeg cottage cheese toe aan het eigeel en klop op tot goed gemengd en luchtig (ongeveer 30 seconden) en dat er in ieder geval geen klontjes meer in zitten.
 5. Giet het eigeel bij het opgeklopte eiwit en schep er voorzichtig doorheen ("vouwen") met een spatel.
 6. Zodra het goed gemengd is en er geen witte stukken meer zijn (het beslag zal ook soepeler zijn maar nog wel steeds luchtig) kun je de kokosmeel toevoegen en eveneens voorzichtig in het eiwit vouwen.
 7. Maak twee hoopjes van het beslag (of een grote voor één grote pizza) op het bakpapier en strijk uit tot ongeveer 1 cm dikte in een cirkel (of vierkant als je liever een vierkante pizza hebt).
 8. Bak de pizza('s) zo'n 10-12 minuten in de oven op 150ºC, haal vervolgens uit de oven en besmeer en beleg met de toppings naar keuze (ik gebruikte een pastasaus, parmezaanse kaas en plakjes salami).
 9. Bak met de toppings nog zo'n 10-15 minuten op 150ºC.
Serving size: 1* Calorieën: 153 Vetten: 11 Koolhydraten: 2 Vezels: 1 Eiwitten: 15
Extra
Zonder toppings:
Cal: 306; v/k/e/vez: 22g, 3g, 29g, 2g.

Geïnspireerd door de lemon cloud cakes!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Of misschien deze andere pizza’s…

Bloemkoolpizza

Pompoenpizza

Pompoenpizza met courgette en rode biet | Freud and Fries

Tortizza

Tortizza met kip, mosterd en geitenkaas | Freud and Fries

11 reacties op “Pizza ♡ Ultra low carb pizza”

 1. Julian schreef:

  Bij extra staat ‘zonder topping’ en daar zijn de macro’s hoger als als in de ‘met topping’ of begrijp ik het nu verkeerd?

  Ook zou ik de macro’s bij beide in dezelfde volgorde zetten, stuk makkelijker vergelijken.

  • Monique schreef:

   Bij extra zet ik altijd het totaal aan macro’s voor het hele recept, bij het overzicht van macro’s gaat het om serving size. Dus een serving size is 1 pizza, het totaal zou twee pizza’s zijn omdat je er twee pizzaatjes uit kunt halen! Allebei zijn zonder topping!

   • Julian schreef:

    Duidelijk, dan zou ik ze alleen nog even in zelfde volgorde zetten. 🙂

   • Julian schreef:

    Bij normaal heb je: cal/vet/kol/vez/ei
    Bij extra zet je neer: cal/vet/kol/ei/vez

    Zie je dat vezels en eiwitten bij beide zijn omgedraaid

    • Monique schreef:

     Ah, ik snap wat je bedoelt, Julian! Ik vind het zelf logischer om eerst de macro’s en dan pas de vezels te noemen (vandaar ook zo bij extra), maar het vled daarboven wordt automatisch op deze volgorde gezet en kan ik (zover mijn kennis dan reikt) niet aanpassen!

 2. Lies Gijbels schreef:

  Dit is echt wel low carb pizza 🙂 Wordt dat deeg niet te luchtig voor pizza zo? Seg die cream of tartar, waar kocht je dat? Ik wilde met het no carb cloud bread receptje proberen een kebab-lookalike te maken. (Kennen jullie het woord kebab eigenlijk in NL of zeggen jullie pitta ofzo?) Je-weet-wel, turks brood, gegrild vlees, rauwkost en saus. Maar dan met 2B slim cocktailsaus en no carb cloud bread….. Recept op mn site als het lukte 😉

  • Monique schreef:

   Het is echt superfijn deeg! Doordat je het gaat beleggen tussendoor zakt het ook weer wat in en krijg je een mooie pizza! Ik vind het zelf niet te luchtig, maar natuurlijk is het geen krokante pizza, het krijgt niet echt een hard randje. Ik snap wat je bedoelt met kebab, ik zou inderdaad pita zeggen; zat er zelf ook over te denken om dat binnenkort eens te maken, ik ben benieuwd naar jouw versie!

  • Monique schreef:

   Die cream of tartar heb ik ooit eens uit de VS meegenomen, ik vermoed dat ze ‘m in natuurwinkels ofzo wel hebben maar dat zou je eens rond moeten zoeken. Op internet via iHerb zou kunnen maar die heeft tegenwoordig redelijk hoge bestelkosten helaas!

 3. Nena schreef:

  Ik heb wel eens pizza gemaakt van kokosmeel, maar die beviel (zacht gezegd) niet goed omdat je de kokos heel erg proefde.

  Hoe is dat bij deze pizza?

  Alvast bedankt!

  • Monique schreef:

   Hey Nena! Nee, daar hoef je met 5 gram kokosmeel niet bang voor te zijn. Laat je het weten als je ‘m maakt en hoe/of het je beviel?

   Groetjes,
   Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: