Winterse protein kwarkbollen

Winterse protein kwarkbollen | Freud and Fries

De Hemelse Kwarkbollen van Rosa van Rensch heb ik inmiddels al verschillende keren voorbij zien komen op allerlei social media. Dus toen ik afgelopen vrijdag een etentje gaf, leek het me hoog tijd ze eens zelf uit te proberen. Maar Monique zou Monique niet zijn als ze niet haar eigen draai gaf aan dit recept en zo ontstonden de Winterse Protein Kwarkbollen! Met extra eiwitjes en een lekkere winterse touch (want tja, het is winter, hè).

Oh, alleen de geur al, héérlijk! Deze kwarkbollen zijn extra lekker door de toevoeging van stoofpeertjes in combinatie met de Winter-versie van Optimel kwark.


Winterse protein kwarkbollen
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
  • 250 gram Optimel kwark, Gestoofd Appel Vanille
  • 200 gram patent tarwebloem
  • 50 gram Whey Perfection (bijv. Vanille)
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie (of kokosolie; 11 gram)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 135 gram (3 stuks) stoofpeertjes
Wat moet je doen
  1. Snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes/stukjes (verwijder uiteraard het klokhuis en de steel).
  2. Meng alle ingrediënten voor de kwarkbollen samen en voeg daaraan de gehakte stoofpeertjes toe.
  3. Maak 12 ongeveer-gelijke bollen op een met bakpapier bedekte ovenplaat (spray is niet nodig). Zorg wel dat elke bol wat van de peer bevat!
  4. Bak 20 minuten in de oven op 180ºC.
Serving size: 1 Calorieën: 113 Vetten: 2 Koolhydraten: 16 Vezels: 1 Eiwitten: 7
Extra
Cal: 1.355; v/k/e/vez: 26g, 192g, 89g, 12g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: